Foruminvest verkoopt K in Kortrijk nog voor het opengaat

Dit bericht vandaag de krant “De Tijd” (pag.6).
De Nederlandse vastgoedontwikkelaar Foruminvest praat over de verkoop van het shoppingcenter met het Duitse fonds “Union Investment Real Estate”, het vroegere Difa. De vraagprijs zou in de buurt liggen van 180 à 200 miljoen euro.

Kortrijkwatcher dacht op 17 oktober 2007 dat de NV Sint-Janspoort (speciaal opgericht voor het project) een investering voorzag van 160 miljoen. Voor de aanpak van het openbaar domein en nog wat andere plannen ter gelegenheid van de komst van het (multifuctioneel) megacomplex had Stad zowat 15 miljoen euro veil.
De NV St-Janspoort heeft middels een charter met Stad (SOK) allerlei verplichtingen op zich genomen die de Kortrijkzanen niet zullen vergeten. Geen vergeten werken !