Ludo Halsberghe stapt op bij de Open VLD

Voor de partij is dit wel een historische gebeurtenis. En in de geschiedenis van de Kortrijkse politiek ook. Vroeger deed men wel een keer aan overloperij. Meer recent: minister Q van VU-ID ‘k weet niet wat naar Spirit en nu volgorde kwijt. Twitteraar.

Ludo Halsberghe is sinds lang Kortrijks OCMW-raadslid. Eén (er zijn geen andere) van de weinige raadsleden die aldaar met vragen en voorstellen ietwat leven in de brouwerij brengt en dit ongetwijfeld als “onafhankelijke” meer dan ooit zal doen.
In een persbericht van vandaag laat het raadslid weten dat hij zich bij de partij de laatste tijd voelt als iemand op de Titanic.

Het is duidelijk dat Ludo zich al geruime tijd ongemakkelijk voelt bij de interne werking van de Kortrijkse VLD.
De Kortrijkse afdeling houdt zich tegenwoordig uitsluitend bezig met leuke ideetjes, luxeproblemen zoals pistoletparkeren.
En: “De afdelingswerking is trouwens gereduceerd tot een persoonlijk organisatiebureau voor feesten en verkiezingscampagnes van federaal minister Vincent Van Quickenborne.”

Dat is alvast duidelijk. Zonder het apparaat van de partij heeft hij als OCMW-raadslid nog tot 2012 te gaan.
Maar we zullen tot dan nog van hem horen. Beter gezegd: iets vernemen over de OCMW-werking en de Kortrijkse politiek op sociaal vlak.
Naar verluidt was de plaatselijke partijtop al bezig met Ludo Halsberghe uit te rangeren.
Binnen de VLD-gemeenteraadsfractie is het ook niet helemaal – en minder en minder dan ooit- koek en ei.

P.S.
Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2006 moest Halsberghe het stellen met de 37ste plaats op de lijst en behaalde hij 442 naamstemmen. Dat waren wel stemmen uit de onverwachte maar door de partij (hier minister Q) electoraal bespeelde kiezerssegmenten. Uiteindelijk wreekt zich dat. Er vallen nog slachtoffers.