Quote van de dag: Dell’Anno over “ranzige socioprogramma’s”

Claudio is nog steeds furieus over de persaandacht rondom de perikelen met zijn restaurant.
Niettemin laat hij zich in de kwaliteitskrant “De Standaard” (rubriek Cultuur, 27 februari, pag. C11) uitvoerig citeren.
“Ik beklaag het mij enorm dat ik aan dat ranzige sociopramma heb meegedaan.”
Dell’anno is vooral kwaad over de manier waarop sommige journalisten over hem en zijn vriendin Gaëlle Six schreven.

De TV-serie “Mijn restaurant” is dus een ranzig socioprogramma. Totaal nieuw begrip in de mediawetenschap.
Het kan niet anders of Claudio heeft zowel de term “ranzig” als “socioprogramma” van zijn Gaëlle geleerd. Zij studeert namelijk communicatiewetenschappen aan de Gentse universiteit. Het kan ook dat Claudio niet goed heeft geluisterd. Dat Gaëlle het had over “sociodrama’s”.

Zo weten we meteen waarover haar eindwerk zal gaan: over socioprogramma’s en de media. Zowel de geschreven pers als de audio-visuele. De bloggerswereld. Dus ook over zijn contacten en contracten met VTM en over de peripetieën met stad Kortrijk en de politiek.

P.S.
Lokale persjongens worden door Claudio afgesnauwd. Hij gooit de telefoon neer als zij hem ergens om kommentaar vragen. “Ik heb niets dan last met jullie,” zo schreeuwt hij dan.
Blijkt nu ook dat naast de drie officiële bouwovertredingen en de twee niet-officiële onze Claudie nog wat aanmaningen kreeg van het stadsbestuur. Zo heeft hij wat tegels laten uitbreken op openbaar domein.