Schepen Bral mag VIP-kaarten verdelen voor thuismatchen van KVK

Voor elke thuiswedstrijd van KV Kortrijk beschikt Stad sinds jaren over 10 VIP-kaarten. Voor dit seizoen 2010-2011 zijn er 15 thuiswedstrijden in de reguliere competitie. Met eventuele eindrondewedstrijden houdt men voorlopig geen rekening.
Voor dit lopende seizoen is nu voor het eerst uitdrukkelijk bepaald dat Stefaan Bral (o.a. schepen van sport) instaat voor “het beheer” van die kaarten. Hierbij wordt hij verzocht om dit te doen “in functie van de public relations van onze Stad”. Dus niet als een persoonlijke electoraal gerichte vriendendienst. Voor elke wedstrijd mag Bral nog een drankje en een borreltje aanbieden aan de genodigden in het sportcentrum Wembley.

Naast die 10 VIP-kaarten krijgt Stad per thuismatch nog 50 kaarten voor (staan-)/zitplaatsen. Die worden als volgt verdeeld:
– 15 kaarten voor geïnteresseerde gemeenteraadsleden (voor zover nodig in overeenstemming met het aantal zetels);
– 30 kaarten voor negen directies, twaalf lokale adviesraden, de brandweer, het OCMW en de Vriendenkring van gepensioneerd stadspersoneel:
– 5 kaarten voor mensen (uit de directies Sport, Facility, Communicatie en Recht) met een nauwe relatie met KVK.

Daar bovenop zijn er nog 300 kaarten te verdelen bij tien jeugdvoetbalploegen en bedrijfsvoetbal. Die kaarten zijn niet bruikbaar bij topwedstrijden. (De ploeg van de Wikings mag toch naar de wedstrijd tegen Mechelen? En KFC Aalbeke naar die tegen Cercle Brugge. De ouderenadviesraad en de gepensioneerde ambtenaren mogen naar de match tegen Zulte-Waregem.)
Die 300 kaarten zijn verdeeld volgens loting “door vier onschuldige kabinetshanden” in het kabinet van schepen Christine Depuydt.
De brandweer mag naar de match tegen Standard. Het OCMW gaat kijken naar Lierse. De sportraad naar Anderlecht.