Sluit café “De Middenstand” zijn deuren?

UPDATE
Schepen Jean de Bethune laat via email weten dat hij hiervan niet op de hoogte is. Wellicht gaat het om een kwakkel?

CORRECTIE
Het café wordt uitgebaat door de NV Middenstandshuis en niet NV Middenstand. Op de laatste Algemene vergadering (27 september) nam gewezen burgemeester Manu de Bethune ontslag. Raadslid Patrick Jolie uit Heule is nu bestuurder ! De familie De Clerck blijft goed vertegenwoordigd met Tony (voorzitter) en Michel.

De reguliere perse kan het toch even checken?
(Kortrijkwatcher weet op voorhand dat niemand zal antwoorden op vragen van de medewerker-onderzoeksjournalist Dieppe Throot.)
Sommigen zeggen dat het waar is, en tegelijk niet waar.
Als het waar is, dan is dit toch een beetje triestig bericht. Voor de lokale historie.
Bon.
Het kan nog een tijdje duren eer het gebeurt. (Tot Pol met pensioen gaat?)
De NV Middenstandshuis (met aandeelhouders in de gemeenteraad?) zou te weten zijn gekomen dat het café in verhouding tot de oppervlakte veel meer kan opbrengen met de installatie van een grote handelszaak. Geen café meer !
(Het over te dragen verlies van de NV Middenstandshuis is gestegen van ca. 27.000 naar 68.000 euro.)

Waar is de tijd? Toen daar aan de toog (zeker op maandag) allerhande roddel uiteindelijk in het echt zijn beslag kreeg. Niet enkel over lokale politiek. Daar waren ministers in de weer! De vader van Stefaan De Clerck was een geziene gast. Pastoors. Rechters. Grondeigenaars. Burgemeesters. Ambtenaren. Het “gouden kind”. Jobhoppers die resultaat haalden tegen betaling. Kabinetsadviseurs. Ooh, wat werd er daar gefoefeld. Boven en beneden.

Qua debatcultuur en geheimdoenerij is de sluiting van de zaak ter stede een ramp.
Meer nieuws in de reguliere pers. Straks. Als “het lek” op deze krant onwaar is, dan is KW gezien hoor. Heeft dit blad alle krediet verloren.

P.S.
Wat was de naam nu weer van die “bestelster”? Kon zwijgen als vermoord. Wist alles.