Kortrijk: studentenstad zonder overlast

Nog niet veel van gehoord, maar het stadsbestuur (in samenwerking met Katho, Kulak, HO-west) en minstens nog veel diensten (ook politie), zijn duidelijk van plan om dit jaar nog iets te doen aan de relatie tussen Kortrijkse burgers en studenten. Ja, niemand weet het, maar RAAMambtenaren vinden dat het niet goed gaat in deze univstad.
Via het meldpunt bij de Stad en gezien het stijgende aantal uitgevaardigde administratieve sancties (ja? graag overzicht) stelden raamambtenaren in studentenbuurten een toename vast van de overlast.
Diverse instanties en teveel om op te sommen overwegen nu drie acties. Drie, geen vier of vijf. Heilig getal.

1.
Het SMS-proefproject. Geschatte kostprijs: 1.200 euro.
Bedoeling is hier om buurtbewoners via SMS preventief op de hoogte te stellen van komende evenementen en fuiven van studenten. (Dit project zou al gestart zijn op 20 december??)

2.
Een ontwerpwedstrijd. Kostprijs 9.915 euro.
Alle Kortrijkzanen kunnen er aan deel nemen. Maak eens een geslaagde slagzin of tekening waarbij u duidelijk uiteenzet hoe men de woon- en leefomgeving kan verbeteren. Maar waar? Het winnende ontwerp kan bedrukt op een aantal gadgets: 1500 T-shirts, 1.000 bureauklokken, 1.000 sporthanddoeken en 950 spaarvarkens.

3.
Een slotevenement gekoppeld aan de Studentenparade.
Die parade is immers vatbaar voor verandering. (Het succes is tanend, en het is een nogal troosteloze bedoening.) Wat er zal gebeuren is nog niet duidelijk. De parade gaat dit jaar door op 28 juni.

Alle ideeën welkom bij kortrijkwatcher. Eén is genoeg.
Het is gewoon zo dat het Team Jeugd en de gebiedswerkers geld teveel op overschot hebben en wanhopig op zoek zijn naar projecten om subsidies vanuit Vlaanderen te verantwoorden. Punt. Maak daar maar eens een tekening van, van die RAAMambtenaren.