Cebu rockt ! (1)

Deze krant steekt al jaren de draak met het feit dat onze stad een stedenband onderhoudt met Cebu City. Helpt niet. Terwijl geen Kortrijkzaan of Cebuaan daar structureel baat bij heeft, tenzij dan de ambtenaren en schepenen die genieten van de wederzijdse gesubsidieerde snoepreisjes. (Er is zopas een Kortrijkse delegatie terug van het eiland. Zie stuk van 10 maart over dat werkbezoek.)

Het wordt steeds gekker met die ontwikkelingshulp van onzentwege.
Een aantal enthousiaste meiden wil deze zomer voor een drietal weken een inleefreis maken naar het Filippijnse eiland. Daarbij staat een ontmoeting met jongeren centraal. Men zal een school bezoeken, een weeshuis en de universiteit. Misschien werken de meiden zelfs mee aan de opbouw van een huis.

Om wat fondsen te verzamelen organiseren onze ontwikkelingshelpsters op 23 april in ‘t Arsenaal (Marke) een fuif onder het motto: “Cebu rockt”. Slechts vier euro entreegeld. Vier lokale bandjes treden op. Eén van de DJ’s is de genaamde Shit Happens.

Voor meer info: bel met de groeten van KW naar Ann op nummer 0474/49 86 84. E-mail: ann.gruwier@gmail.com.
Ann staat in Noord-zuid-middens bekend om het feit dat haar studies haar toelaten om de wereld rond te reizen. Laatst nog deed zij veel goeds in Suriname. Work and pleasure. Haar kot in Gent staat tot 31 juli te huur.

P.S.
Het is een ware rage geworden. Bij zowat iedere tempel of waterval of andere “tourist trap” in Aziatische landen kom je tegenwoordig een groepje enthousiaste meiden tegen die onder het mom van ontwikkelingssamenwerking het aangename aan het nuttige paren.