Het Oranjehuis valt weer in de prijzen

En hoe!
Vanmorgen kende de Vlaamse regering (Jo Vandeurzen) voor 684.000 euro subsidies toe aan het Oranjehuis in de Moorseelsestraat te Heule.
Vorig jaar kreeg de vzw van de regering 657.000 euro in drie schijven. Voor iets wat te maken had met Bijzondere Jeugdbijstand 220.000. Voor een niet nader beschreven pedagogisch project 187.000 euro. En voor het zogenaamde “Colombusexperiment” 250.000 euro.

Ditmaal gaat die 684.000 euro blijkbaar enkel en alleen naar het Colombusexperiment. Met dat geld wil men “ZOEKEN naar een efficiëntere en effectievere vorm van tussenkomsten waarbij jongeren en gezinnen met een hulpvraag betere vooruitgang kunnen boeken.”

Ja, zoek maar.
Ging het dan niet goed met dat experiment? Is het tevredenheidsonderzoek (bij de ouders) tegengevallen? Met “Colombus” wil men serieuze ruzies binnen gezinnen met moeilijke jongeren – of ouders! – beslechten. Dat gaat gepaard met enorm veel en maandenlang gepraat.

Het Oranjehuis werkt sinds begin dit jaar samen met het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg van Kortrijk-Roeselare-Tielt en vanaf deze maand met dat van Gent-Eeklo. Vandaar dat enorme bedrag aan subsidies?
O ja.
Er is alweer een vacature gepubliceerd. Het Oranjehuis vraagt (voor de derde maal?) voor zijn Colombusexperiment een procesbegeleider. Solliciteren kan nog tot 15 mei. PROCESBEGELEIDER !

P.S.
Alleen al met de zoekterm “jeugdbijstand Kortrijk” op de zgn. Sociale Kaart vindt men 22 resultaten. En de Opvoedingswinkel van Stad staat er nog niet bij. Zeker niet jeugdbijstand verwarren met jeugdzorg.