Horecameubilair onder terracotta zeil

UPDATE
Straks méér in de papieren pers hierover. Keep in touch.

Was het u ook al opgevallen? Zo om half tien ?? Ook al zit er daar nog geen kat, toch staan al van ‘s morgens vroeg de stoelen en tafels van de horecazaken op de Grote Markt wijd open gestald. Dat komt omdat de exploitanten van die handelszaken nu begonnen zijn met het toepassen van de politieverordening ter zake.
Ze willen gewoon nog NERGENS enige inbreuk plegen tegenover enige wet, een decreet, belastingsdinges, of om het even welk plaatselijk reglement. Zo zijn ze wel. Weten nu wat dag en nacht is. Brave horecamensen.

Die verordening die al bestaat sinds de goedkeuring van onze alom verkozen raadsleden in de gemeenteraad van …(Zelf in te vullen door de horeca.)

Art. 179 van die verordening stipuleert dat horecameubilair op de Grote Markt overdag steeds MOET uitgestald. Bij nachte MAG (moet niet) het meubilair gestapeld. Bij sluitingsdagen dient dit meubilair steeds te worden verzameld, binnen de handelszaak of onder de vaste terrasconstructie.

Op een vergadering (1 maart) met mensen van Stad vroegen “vertegenwoordigers” van de horeca op de Grote Markt om hun los meubilair te mogen stapelen onder zeildoek en OP het plein.

Het schepencollege staat dit nu toe. JA.

Maar enkel bij wijze van proef en als gunst. En enkel voor de zomerperiode (tot en met 31 oktober). En alleen ‘s nachts. Want bij sluitingsdagen blijft gelden dat het meubilair moet ondergebracht binnen de zaak of binnen het vaste terras.
De kleur van het zeildoek dient identiek te zijn aan dat van de vaste constructie. Dus: terracotta. Geen groen. Geen camouflage.

P.S.
Stadsambtenaren beweren dat de politieverordening duidelijk is. Ja? In hun interpretatie stellen zij “nacht” gelijk aan “sluitingsdag”. Betere term om beide gevallen te ondervangen is misschien “niet-uitbating”?
Maar wat is “nacht”??
En hoe zit dat met de Graanmarkt?
Problems!!
Over al die dingen: geen woord over wat het bestuur van het Handelsdisrict (het BID ) daarover denkt, of de centrummanager en zijn pas aangeworven assistente.
We gaan naar een nieuwe terrassenoorlog. Straks meer in de reguliere pers. Beloofd hoor.
Het wordt tijd dat de schepen van terrassen ingrijpt.

DE TROOSTELOOSHEID
Passant. Loop eens over de Grote Markt. Laat ons zeggen rond half tien (‘s avonds), bon, even na tien. Hoe die jongens en meisjes het meubilair inpakken. Om te huilen. Slecht betaald zeker?
Ga nu maar naar deelgemeente Heule. Ambiance zat.
Maar hoe komt dat eigenlijk?