Felix De Clerck over criminaliteitsbestrijding in Kortrijk en elders

Ene Matti Vandemaele (rijzende ster-groene jongen uit Heule op zijn weblog met naam +wordpress.com, bijna 200 foto’s) heeft het met enige regelmaat over de Kortrijkse politiek. Had het onlangs over wat naar zijn inzichten het stadsbestuur en politie kunnen doen ter bestrijding van de (kleine) criminaliteit. Van hangjongeren en andere.

Dat is Felix De Clerck (zoon van) niet ontgaan. Dat gaat dan zo, met of onder jongeren. Over CRAPUUL.
Gisteren reageerde Felix fluks via facebook op het stuk van Matti. Hierna de volledige weergave van de repliek, letterlijk.

“Ik denk dat je met uitspraken als: betonboeren, rechts populistische repressie, etc minder zal bereiken dan opbouwende kritiek. Ik ben geen kenner van (lokale) politiek omtrent veiligheid, maar ik weet wel dat het altijd een ENEN verhaal zal zijn. Er wordt al veel bemiddeld door de stad, men heeft begeleidingsprojecten voor het “ergste” jonge crapuul. Langs de andere kant zijn camera’s een goed afschrikmiddel, vraag maar aan de talloze winkeliers die deze inzetten.
Ik ben blij dat je ingaat tegen een ongebreideld streven naar de illusie van 100% veiligheid door “harde” aanpak, maar vind het jammer dat je dit doet in een stijl die eigenlijk niet beter is dan vele rechtse populistische praat.”

P.S. (1)
Kortrijkwatcher kan zich niet van de indruk ontdoen dat Felix dat stuk van Matti maar half of bijna niet, of helemaal niet heeft gelezen. En dat Felix nog veel moet leren. En jongeren onder mekaar. Moet kunnen. We gaan vooruit.
P.S. (2)
Felix. Hoor eens. Vraag eens aan (uw) vader waarom de criminaliteitsbeeldanalyse van PZVLAS over vorig jaar nog niet is gepubliceerd. Zondag, aan de familietafel.
Veel leute.
Groeten aan het crapuul.