En hebde gij meubelen…(1)

Waar ze al dat (kantoor)meubilair in de diverse stadsdiensten blijven stouwen; het blijf een raadsel.
In december vorig jaar bijvoorbeeld heeft Stad nog voor meer dan 38.000 euro stoelen, vergadertafels, kasten, bibliotheekrekken en klein meubilair gekocht. En dat ging dan over een tweede fase van dat jaar. In oktober 2010 kocht men meubels voor 43.000 euro.

Nu gooit men de aankoopprocedure over een geheel andere boeg.
Geen twee fasen meer. Voor het leveren en plaatsen van meubilair werkt Stad nu met een raamcontract. Aan een aantal firma’s is gevraagd hoeveel dat zou moeten kosten als we beloven om bij u – en bij u alleen – gedurende vier jaar allerhande bureaumateriaal te kopen.
De dienst Facility van schepen Jean de Bethune heeft een schatting gemaakt van de vermoedelijke hoeveelheden aan te kopen materiaal voor vier jaar (ja! periode 2011-2014) en de daarbij horende prijzen. Acht firma’s werden aangezocht om een offerte (een tegenbod) te doen.

We zeggen het al onmiddellijk.
Stad raamde de totale prijs van vier soorten aan te kopen meubilair op 239.616 euro (inclusief BTW). Dat is dus gemiddeld voor ongeveer 60.000 euro meubels per jaar. Het aangeboden bestelbedrag van de twee laagst biedende firma’s bedraagt 226.951 euro voor vier jaar. Dit jaar nog hoopt Stad voor 20.000 euro bureaustoelen te kopen plus voor 60.000 euro ander meubilair (stoelen, tafels, kasten, kapstokken, vuilnisbakken, magneetborden, enz.)

Wie zijn de winnende firma’s? Nuttig om te weten.
Lezer, ga gewapend met uw kennis bij die winnende leveranciers uw kantoormeubelen kopen en beding dan dezelfde prijs als die waarvan Stad geniet. Maar…spijtig genoeg kennen we wel de totale prijs van de percelen maar niet de vermoedelijke hoeveelheden (bestek niet gezien). De enige eenheidsprijs die we nog konden opsporen was die van een mobiele klaptafel. Daarvan denkt Stad er over vier jaar gespreid 100 te kopen aan 319 euro per stuk. Bij Tds.sa in Antwerpen.

(Zie nog een volgende bijdrage.)