Schip “Ahoi” nog steeds in hoge nood

Het “barbootel” Ahoi, gemeerd aan de Handelskaai heeft nog steeds geen nieuwe uitbaters. Geen land in zicht, hoewel de naam het anders laat vermoeden.
In augustus vorig jaar (zowat een jaar na de opening) gaf Sien Dekimpe (uit Kortrijk) er de brui aan. En haar partner Liesje Flo (Heule) bleef er amper drie weken.
De vacature voor een zelfstandige ondernemer (m/v) staat nog steeds open, terwijl de voorzitter van de vzw Ahoi (Tim Vandewalle uit Gullegem) nog zo hoopte van alreeds in september vorig jaar opnieuw te kunnen starten.

De vzw Ahoi (eigenaar van het schip) is in juni 2008 opgericht in de schoot van Kanaal 127 en zorgt voor de explotatie van het tot hotel omgebouwde binnenschip (een type ‘spits’ van 1958 met een lengte van 39,15 meter en een breedte van 5,06 meter, tien kajuiten). De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de maatschappelijk integratie van kansarmen in de samenleving. Men kan aldus genieten van goedkope werkkrachten en subsidies. (De ombouw van het schip kostte de gemeenschap een half miljoen. Een geval van sociale economie.)

We verstaan er niks van.
De huurder van de hotelboot is de cvba Cadentia (de naam van het schip). Statutair ook een organisatie voor kansarmen.
Gedelegeerd bestuurder is alweer de kansarme Tim Vandewalle. Gestort kapitaal: 37.500 euro. Liesje Flo en Sien Dekimpe waren (of zijn nog altijd?) kansarme aandeelhouders, elk voor 12.500 euro. Liesje nam als bestuurder ontslag uit de vennootschap op 11 mei 2011 en Sien op 19 september 2011.

Kandidaat-exploitanten kunnen zich aanmelden bij Kanaal 127.
Schrijf naar info@kanaal127.be of bel 056/23 70 20.
Met de groeten van kortrijkwatcher.