Geabonneerd op vier kranten: BORAT !

Sinds hij opnieuw gewoon weer patjepeeër schepen is, heeft lapzwans Lieven Lybeer zich op kosten van Stad (dat zijn wij) geabonneerd op Het Nieuwsblad (270 euro), Het Laatste Nieuws (322 euro), De Morgen (298 euro) en het Kortrijks Handelsblad (119 euro). Totaal op onze kosten: 1.009 euroots. Borat wil nu OPNIEUW “immers op de hoogte blijven van wat zowel regionaal als wereldwijd gebeurt“. De kwaliteitskranten De Tijd en De Standaard zijn er dus niet bij.
(Tussen haakjes: een jaarabonnement op HLN is al te krijgen voor 284 euro.)

We vragen ons af of die gazetten bij Lybeer thuis worden bezorgd, en/of niet eerder dienen als gratis leesvoer voor de gehele familie. Heeft Lybeer met zijn 32 mandaten wel voldoende tijd om al die kranten even door te nemen?
Ander vraagje is of die jaarabonnementen al zijn beginnen lopen in deze maand januari. Dat zou niet mogen. Het gaat hier om een niet verplichte stadsuitgave. Zoiets kan pas vanaf maart want de stadsbegroting komt pas in februari in de gemeenteraad.

P.S.
Vanaf heden is Borat de hevigste krantenlezer van geheel het Kortrijkse schepencollege. Proficiat.
Hier is vroeger al gemeld dat schepen Wout Maddens op onze kosten is geabonneerd op drie kranten (847 euro), schepen Alain Cnudde op twee (660 euro) en schepen Filip Santy op één (De Tijd voor 390 euro).
Zeg, in een bestuursperiode van zes jaar loopt dat wel op hoor, in tijden van bezuinigingsmaatrgelen.