Raadslid Eric Flo beticht stadsbestuur van een miljoenen fraude

Aangezien de dagbladperse van de dode bomen afwezig was bij de bespreking van de stadsbegroting 2012 hebt u – KORTRIJKZAAN – over dit unieke voorval nergens iets kunnen vernemen. Wat niet normaal is. Normaal zou zijn dat zo een beschuldiging weerklank krijgt in de landelijke pers. Gek of niet. (Lokale perse heeft al voor andere triviale Kortrijkse verhalen de nationale pers gehaald.)

In de zitting van 13 februari stormde onafhankelijk raadslid Eric Flo naar voren om luidop en rechtstaand zijn zeg te doen over die begroting .

Als een ware volkstribuun ging hij tekeer. De voorzitter-burgemeester moest de man tot viermaal toe sommeren om hem terug op zijn bank te krijgen.

Ik ben een genie,” zo startte Flo zijn betoog. (…) Ik ben al 35 jaar zelfstandige en ken alle knepen van het vak om BTW te ontduiken op een manier dat men me nooit kan pakken. En als we het dan over fraude hebben, dan moet men mij niet veel proberen wijs te maken. (“Ik ben een genie, maar heb hier nog een genie ontmoet.”)
In al die stadsprojecten wordt een derde van de prijs onder tafel betaald. Waarom zou een notaris anders zijn handtekening zetten onder een verkoop van vervuilde grond? (Flo verwijst hierbij naar Kortrijk Weide. Over het feit dat het nieuwe Vlasmuseum in erfpacht is verworven heeft hij ook zo zijn bedenkingen.)

” …Ik kom hier nog genieën tegen…. Alles is hier gebaseerd op fraude. Heel die begroting. We zouden jaarlijks 10 miljoen euro kunnen besparen als er niet meer zou gefraudeerd worden.”

P.S.
Desgevraagd is de burgemeester niet van plan om ten aanzien van het geachte raadslid klacht neer te leggen wegens laster en eerroof.