Taxivoertuigen alweer wettelijk niet in orde

Het blijft een raar milieu, dat taxibedrijf. Die vijf? Beetje maffiosi zeker?
Vorige zaterdag heeft de politie met man en macht 12 taxivoertuigen van 5 bedrijven aan het stationsplein gecontroleerd. Bleek dat – net als vorig jaar in mei! – geen enkel (taxi)voertuig wettelijk in orde was. Geen enkel.
Eén chauffeur had zelfs geen geldig rijbewijs voor bezoldigd personenvervoer, en bij een andere wagen was het keuringsbewijs vervallen. Twee chauffeurs worden ervan verdacht in het zwart te werken.

Capi en soldati

Hoe is dat nu eigenlijk mogelijk?…Is dit soort misdrijven na herhaalde vaststelling enkel gangbaar in Kortrijk?

Zolang ons stadsbestuur het niet aandurft om de vergunninghouders (de bazen van de maffia, de capi) hardhandig aan te pakken zal er niets veranderen. Gewoon de vergunning van die houders intrekken. Geen nieuwe meer afleveren. Niet de chauffeurs (de soldati) of de wagens in het vizier nemen.

P.S.
– Het is lang geleden. Burgemeester Stefaan De Clerck beloofde ooit (aan de VLD-fractie) een groots debat over het Kortrijkse taxibeleid. Ja. Over hoe we dat zouden open trekken, liberaliseren, goedkoper maken. Ja.

– Maar weet u wat kluchtig is? Om dit soort overtredingen van taxibedrijven vast te stellen stuurt men van die jonge kadees van de politie naar de plaats van het onheil. Ja. Net dit soort gasten dat zich moet bewijzen met een lijst aan PV’s. Ze overdrijven toch niet?