“De 5 van Kortrijk” op WTV

Eind mei start er op Focus-WTV een vijfdelige reportagereeks over leven en wonen in Kortrijk.
Het stadsbestuur heeft daartoe vijf gezinnen geselecteerd die hun verhaal vertellen over het (nieuwe) Kortrijk. Daar is gegarandeerd een feel-good-serie met de nodige (zelf)censuur voor bedacht, en voorafgegaan door een grondige preview van onze communicatieambtenaar. Telkens kan met “beauty-shots” een andere omgeving belicht: Overleie/Leieboorden, Kanaal/Sint-Jan, Pluimstraat, Molenstraat-Bozestraat, Prado/Dubbele Haagjes.

De nochtans avontuurlijke Zwevegemsestraat staat niet op de lijst.

De makers van de serie (Pic Story van de Regionale Mediamaatschappij) willen de kijkers overtuigen van de kwaliteit en de mogelijkheden van wonen in Kortrijk. De beelden zullen een sfeer scheppen van gezelligheid, goed om te leven, toffe buurten, geslaagde sociale integratie.

Een en ander heeft volstrekt niets te maken met de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Inbreng van de Stad (dat is van ons): 46.139 euro.