Subsidies voor het nieuwe Vlasmuseum

Van Toerisme Vlaanderen krijgen we nu voor de herinrichting van het nieuwe Vlasmuseum aan de Noordstraat (de vroegere Euroshop) 554.059 euro. (T.VL. acht de kostprijs van de subsidiabele werken op 923.432 euro en we krijgen daar 60 procent van.) Het stadsbestuur had gehoopt op 1,7 miljoen euro maar bij de Vlaamse Gemeenschap acht men in het ingediende dossier 1,6 miljoen als niet subsidieerbaar. Van T.VL. kregen we al een keer 60.000 euro voor de onthaalruimte en 30.000 euro voor de conceptstudie.

Van de provincie ontvangen we 250.000 euro.

In de begroting van dit jaar voorziet Stad een krediet van 3,68 miljoen euro. En men verwachtte dus binnen dit bedrag op een toelage van 1,8 miljoen.
Hoeveel zal dat nieuwe museum kosten? De ontwerper (NOA Architecten) hoopte alles te klaren met zoiets van bijna vijf mijoen.
Wees gerust. Het wordt minstens méér dan 6 miljoen euro.

(Zie nog stuk alhier van 21 juni, met andere bedragen…)