Gravenkapel wordt museum

Als het van schepen Jean de Bethune (bevoegd voor toerisme) zou afhangen wordt heel de Onze- Lieve-Vrouwkerk een museum. In afwachting zal men in september beginnen met de eerste fase van een algehele “ontsluiting” van de Gravenkapel.
De bezoekers zullen dan een “multi user touch table” ter beschikking krijgen met allerhande informatie over de graven, het beeld van de Heilige Catherina, dat verdwenen schilderij, enz.
Dr. Véronique Lambert (tiens, weer terug?) bereidt een inhoudelijk dossier voor. Budget max. 25.000 euro.

Een en ander kadert in een globale herwaardering en ontwikkeling van “historisch Kortrijk”. Met bijv. de museale functie van het Begijnhof (Sint-Annazaal), het bezoekerscentrum (het portiershuisje), het Begijnhofpark, de restauratie van de Broeltorens, heraanleg van bepaalde straatjes.
Uiteindelijk komt alles goed, in Kortrijk. Kost allemaal wel ontelbaar vele, vele miljoenen. En altijd zijn de ramingen van grote werken onderschat. Maar op langere termijn zijn we dood.