Gaat die uitstap van de gemeenteraadsleden wel door?

Het is een oude traditie: aan het eind van de legislatuur gaan de raadsleden gezamenlijk op stap. Men heeft het dan over een “vormingsuitstap”, maar in werkelijkheid is het eerder een gezellige bedoening met veel spijs en drank.
Deze keer zou men initieel een bezoek brengen aan onze zusterstad Windsor-Maidenhead (bij Londen) maar nadat er reeds een delegatie naar ginder was getrokken ter voorbereiding van de tocht (wat heeft dat gekost?) heeft men die gedachte laten varen.
Het nieuwe plan is nu: een uitstap naar Ieper, en wel op aanstaande vrijdag 7 december.

Waarom vraagt kortrijkwatcher zich af of de zaak wel zal doorgaan?
Gewoon omdat zowel de SP.A- als de VLD-fractie intussen forfait hebben gegeven. Waarom?
Sinds de coup van Vincent Van Quickenborne is de sfeer op het stadhuis binnen de administratie, het schepencollege en de partijen CD&V versus de nieuwe coalitie natuurlijk om te snijden. Komt daarbij dat CD&V-raadsleden klacht hebben neergelegd omtrent de verkiezingscampagne van de VLD-kopstukken Maddens en Van Quickenborne. Dit maakt het praktisch onmogelijk om samen gezellig naast elkaar te zitten en liedjes te zingen op de bus naar Ieper. De nieuwe driepartijencoalitie bepleit tevens een soberheidspolitiek en sommige raadsleden van die nieuwe meerderheid vinden de uitgaven voor zo’n “vormingsuitstap” eerder ongepast.

Voor de tocht naar Ieper bedraagt het voorziene budget 5.635 euro:
– bus: 550 euro
– bezoek aan Flanders Fields Museum: 335 euro
– lichte lunch in Het Eiland (Ieper): 1.750 euro
Рbezoek aan het Mus̩e de Flandre (Rijsel): blijkbaar gratis
– diner in De Zaligheid (Beveren aan de IJzer): 3.000 euro.

Vrijdag 7 september is een werkdag. Hoogst waarschijnlijk hebben zich ook een heel aantal CD&V-raadsleden verontschuldigd.
Het wordt in elk geval een trieste bedoening.