Het JOC heeft een treinstel gekocht

Het Jeugdontmoetingscentrum moet tegen eind dit jaar zijn lokalen in de Filip Van de Elzaslaan verlaten. Als een soort (voorlopige?) oplossing vond het JOC een onderkomen in de oude NMBS-loods op Kortrijk-Weide. Men krijgt daar vijf beuken ter beschikking en die worden “nomadisch” ingevuld met “ready mades” zoals een lijnbus, een container, en ja ook een tweedehands treinwagon. Die is nu gearriveerd. Gekocht bij de vzw Nostalbus uit Maldegem voor 27.500 euro inclusief BTW en plaatsing. De bus kon men bemachtigen bij een andere firma (Consulting&Trading uit Merchtem) voor slechts 2.915 euro.
De HVAC (heating, ventilation, air conditioning) en het sanitair is gegund aan de firma Deneckere uit Kortrijk voor 91.628 euro. De electriciteitwerken worden uitgevoerd door Dewitte Geoffrey voor 38.007 euro.
Streefdoel is dat het nieuwe onderkomen van het JOC niet meer dan 300.000 euro zal kosten. Het oorspronkelijk opzet was één miljoen!