Politiezone VLAS nog altijd zonder begroting…

De politiezone VLAS moet het nog altijds stellen zonder begroting. En dat zal ook nog zo zijn gedurende geheel de maand april!
Ongezien is dat. Alweer zo een feit waarbij de VLD en zeker de SP.A moord en brand zouden schreeuwen indien die partijen in de oppositie zaten. Maar zoals hier al een keer is uiteengezet lijden de raadsleden van de nieuwe tripatite aan een collectieve dissociatieve amnesie. (En onze embedded press weet weer nergens van.)

Onze politie moet het dus nog minstens een maand redden met voorlopige twaalfden. Dat betekent dat men elke maand maximaal één twaalfde van de uitgaven die in de begroting van vorig jaar stonden mag aanwenden. Met andere woorden: onze politie kan niet op volle kracht werken. Er mogen geen nieuwsoortige uitgaven worden gedaan. Geen investeringen. Uitgaven die wel zonder bovengrens kunnen gebeuren: bezoldigingen, verzekeringen, belastingen, aflossingen en intresten.

Maar waarom is er nog altijd geen begroting 2013?
“Omwille van het nemen van een groot aantal besparingsmaatregelen is het aangewezen om nog een maand te wachten met de definitieve opmaak van de begroting.”
(Er was nochtans al een ontwerp van begroting op 22 februari.)

P.S.
De voorzitter van het politiecollege heeft als koosnaam ASAP. Andere leden zijn: de burgemeester van Kuurne (Francis Benoit) en van Lendelede (Carine Dewaele).
Sinds begin dit jaar is het College zes keer bijeen geweest.