Ze hangen er al !

UPDATE
WTV heeft nu (11 maart) ook de camera’s aldaar ontdekt. Geen vragen.

Het schepencollege heeft nog maar pas (vorige maandag) beslist om drie bewakingscamera’s aan te brengen op het Overbekeplein, en – jawel hoor – ze hangen er reeds. Weliswaar zonder de nodige signalisatieborden.
Het schepencollege beweert dat de politie hierop heeft aangedrongen. Mogelijk, maar opmerkelijk is wel dat het plein niet expliciet is opgenomen in het cameraplan van de firma Optimit dat is goedgekeurd in de gemeenteraad van juni 2012. (Alleen Groen stemde tegen.)

Er hangen daar nu dus drie camera’s waarvan één die blijkbaar 360 graden kan bestrijken. Kostprijs voor de levering en plaatsing: 11.944 euro (incl. BTW). De kostprijs is ietwat gedrukt aangezien men gebruik kon maken van een camera die tijdens de kerstmarkt functioneerde op het Vandaeleplein. Voor de aanpassing van de dispatching bij de politie is 1.607 euro uitgegeven. De stroomvoorziening gebeurt vanuit het SOK-kantoor.

Geen Kortrijkzaan die dat weet, of er van wakker ligt.

Hoeveel er vorig jaar is besteed aan het plaatsten van cameratoezicht op openbaar domein (stationsomgeving, Schouwburgplein, tunnel, enz.) konden we niet achterhalen.
Het budget van dit jaar voorziet 150.000 euro. Volgend jaar 260.000 euro en in 2016 nog 100.000. Een ICT-raamcontract (lot 11) voorzag in mei 2012 voor het aanbrengen van cameratoezicht op 47 plaatsten in de politiezone VLAS (2 in Kuurne en 1 in Lendelede) een bedrag van niet minder dan 847.943 euro, gespreid over een periode van zes jaar.

Nog even iets, als uitsmijter.
Onze burgervader wil TEGELIJK meer camera’s op openbaar domein, EN meer blauw op straat. Tegelijk minder uitgaven voor politie.

P.S.
Bij een raamcontract is er geen klassieke gunningsprocedure nodig voor de aankoop van goederen. De “vaste” leverancier van veiligheidscamera’s in onze politiezone is de firma RTS uit Ieper. Ja. Proficiat.