Hoe zit dat nu met die Raadskelder…..

UPDATE ONDERAAN

Als we ons dat goed herinneren (en dat doen we) is het café onder het historisch stadhuis al sinds oktober 2006 gesloten. De handelshuur met de NV Etn.A.Degryse werd niet meer verlengd terwijl het stadsbestuur nu zegt dat de concessie nog tot 2016 loopt. (De huurprijs bedroeg vroeger 10.037 euro.)

Al van onder het vorige bestuur bestaan er plannen (noA.Architecten) om de Raadskelder te verbinden met het historische stadhuis via een trap naar de Beatrijszaal. Er is namelijk nood aan een bijkomende receptieruimte voor het geval er meerdere bijeenkomsten tegelijk gebeuren in het stadhuis.
De huidige coalitie voorziet voor de verbouwing van de Raadskelder een bedrag van 300.000 euro maar plakt geen datum op de opening.

BRON
Schriftelijke vraag van raadslid Pieter Soens (CD&V).

UPDATE
Schepen Koen Byttebier laat weten dat Stad vanaf pasen of ten laatste rond sinksen van volgend jaar gebruik zal maken van de raadskelder.
Later zoekt men wellicht een concessiehouder. De realisatie van de plannen met de raadskelder zijn wat verlaat omwille van onderbezetting van het team facility (zwangerschap) en het bestaan van andere prioriteiten zoals Texture en het Jeugdhotel.