Burenruzie tussen burgemeesters

In Zwevegem is men absoluut niet te spreken over de promostunt van de stad Kortrijk die de deelgemeente Kooigem in Bevergem omdoopte. De VRT-fictiereeks over dat dorp is immers grotendeels gefilmd op Zwevegems grondgebied.
De Zwevegemse burgemeester Marc Doutreluingne stoort zich enorm aan de “publicitaire honger” van onze burgemeester (zie Het Laatste Nieuws van 10 september). Vandaag gaat Doutreluingne in dezelfde krant een stapje verder: “Geloof Van Quickenborne niet, want hij is sterk in grove leugens.”

Amaai.
De Zwevegemse gemeenteraad van 26 mei heeft met een zeer nipte meerderheid (14 voor en 13 onthoudingen) beslist om te participeren in de concurrentiedialoog die stad Kortrijk heeft opgestart met het oog op de bouw van een nieuw zwembad alhier op Kortrijk-Weide én in Zwevegem.
Met iemand die “grove leugens” verkondigt werk je toch niet samen?