Kortrijkzaan krijgt de Klara Carrièreprijs

Ja, de wereldvermaarde violist, dirigent en docent Sigiswald Kuijken is een Kortrijkzaan.
Hij kreeg vorige zaterdag in De Singel in Antwerpen (niet in Kortrijk) uit handen van nethoofd Chantal Pattyn de Klara Carrièreprijs. Met die prijs lauwert de radiozender jaarlijks iemand voor zijn indrukwekkende loopbaan in de klassieke of jazzmuziek.
Sigiswald Kuijken woonde vele decennia in Asse maar kwam samen met zijn echtgenote Marleen Thiers (ook violiste en broer van beiaardier Franz Thiers) in juni 2009 zijn intrek nemen in het Kortrijkse Begijnhof.

De KU Leuven verleende in 2007 een eredoctoraat aan Sigiswald Kuijken. In 2009 kreeg hij zelfs de prijs voor algemene Culturele Verdienste van de Vlaamse Gemeenschap. En vorig jaar verleende de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunst hem de Gouden Penning.
Niemand heeft ooit begrepen waarom zijn muziekgezelschap “La Petite Bande” in 2012 plotseling van de Vlaamse Gemeenschap geen structurele subsidie meer kreeg.

P.S.
Kuijken wordt 71 op 16 februari aanstaande.