De Sinese kommunisten komen eraan !

Onze lokale neo-maoïstische PVDA weze hierbij eens en voor altijd verwittigd. Evenals de noordzuidraad en onze stadsdienst ontwikkelingssamenwerking. Plus de raadsleden.

Een zevenkoppige delegatie uit Wuxi (dat ligt in China, niet ver van Sjanghai, als u het nu toch wil weten) zal ergens in de periode oktober-november Kortrijk en omstreken (Barco, Vandewiele, Bekaert, – haven van Zeebrugge?) visiteren.
De kosten voor het logement (waar?) van de bende van 7 kommunistische (toch goddeloze?) globetrotters worden door onze christendemocratische Stad gedragen.
Hoogstwaarschijnlijk uit ons budget IMAGO. Ook de “kosten” voor “het opstellen van het programma” zijn door ons allen, Kortrijkzanen, te dragen. Kortrijk op de wereldkaart, en we weten het niet eens. Die kostenraming over het bezoek van onze 7 gasten laat evenwel nog even op zich wachten. Uit respect. Mensenrecht toch?

DE BENDE VAN 7 ZAL ZICH GEGARANDEERD NOG NAAR ELDERS IN DEZE PLATTE (flat) WERELD VERPLAATSEN. MISSCHIEN DOORSTOTEN TOT IN AMERIKA.
PLAATSELIJK LOGEMENT ZAL AAN DE VOLSTREKT ONBETROKKEN EN ONSCHULDIGE STADSBEWONERS VAN DE DIVERSE BEZOCHTE STEDEN VIA DE PLAATSELIJKE GEMEENTEBELASTINGEN GEFACTUREERD.

Over onze “band” met Wuxi (een viermiljoenenstad, met een jaarlijkse bevolkingsgroei van méér dan 1 procent) is hier al wat geschreven. (Zoek bij “zoek” rechtsboven, of in de categorie “noordzuid”.)
Over die “letter of intent for friendly exchanges and cooperation” tussen ons Kortrijkzanen allemaal en de ingezetenen van Wuxi bijvoorbeeld. (Of wist u dat ook nog niet? In die andere transparante stad Wuxi evenmin.) Over onze handelsmissie naar ginder. Over de uitnodiging vanuit Wuxi om deel te nemen aan het Sister City Mayors Forum, waar onze burgemeester uiteindelijk niet is naartoe geweest. (Wie dan wel eigenlijk?)

Heeft Wuxi NU zichzelf uitgenodigd?
Er is ALLESZINS een schrijven naar het Schepencollege geweest van ene Sinees Tu Zhongliang waarin hij gewoon stelt dat er een delegatie naar Kortrijk komt.
Die Tu Zhongliang komt me niet als dusdanig bekend voor.
Gaat het niet om ZHU ZHONG LIANG ? Dat is een prof. telecommunicatie.
En alleszins gaat het niet om de burgemeester van Wuxi (Mao Xiaoping), of de vice-burgemeester (Wu Jianxuan), of de vice executive mayor (Gong Peixing), of de directeur externe betrekkingen (de naam ontsnapt me nu heel even).

Ze zijn toch niet uitgerangeerd, die gasten? Geroyeerd uit de partij??
Heeft ene “Tu Zhongliang” de macht gegrepen aldaar? Zonder dat wij en de Kortrijkse lijsttrekker van de PVDA (kameraad Peter Degand) dat weten? Even Wuxi bellen! (Uitspraak woe-sji.)
Met alle sinezen, maar niet met den dezen.

WIJ KORTRIJKSE BURGERS HEBBEN HIER NIETS MEE TE MAKEN.
DAT IS VRIJEMARKTECONOMIE. LAAT DIE SINEZEN HUN DING DOEN, MAAR NIET OP ONS KOSTEN.