Annick Dewilde mag weer niet mee…

Annick Dewilde is de doodbrave conservatrice van ons gerenommeerde Vlas-, Kant- en Linnenmuseum.
Isabelle De Jaegere, strenge maar ook rechtvaardige directrice-conservatrice van ons Broelmuseum, “kreeg” uit de aard der zaak de opdracht om een dienstreis naar New York te ondernemen ter voorbereiding van de tentoonstelling Futuro-textiel. Ging vroeger veel naar Londen. Via het museum van Oostende.
De afwezigheid van Isabelle mag en kan van het stadsbestuur maximaal vier dagen duren en vergoed worden.
Isabella wil in New York een belangrijke aankoop voorbereiden voor Futuro-textiel. Ja? Ja?? Wie heeft er haar die tip gegeven? Het mandaat? Waarom? Heeft ze daar intieme kennissen uit Kortrijk?
Annick van het linnenmuseum is er niet bij. Annick mag nooit ergens naartoe. Krijgt nooit een reisopdracht. Zou nochtans eens dringend moeten uitgestuurd naar de musea en galerijen van Santa Fé in New Mexico. Gewoon om te kijken. Om inspiratie op te doen. Meer speciaal in het Museum of International Folk Art. Zie eens op www.moifa.org.

P.S. (1)
De Algemene Vergadering van het Broelmuseum komt al geruime tijd (maanden) niet meer bijeen. Ooit is er een keer een vergadering afgelast bij gebrek aan te bespreken punten ! Geen lid van de A.V. dat weet waarover Futuro-textiel gaat.

P.S. (2)
Er is beloofd dat zeker in mei een publieke bespreking zou gebeuren van de doorlichting van de musea, gemaakt door prof. De Brabander.
Nog geen datum of plaats gekend. Wanneer is Isabella terug?