Breaking News / Vijandige overname nakend van de cvba-vzw KORTRIJKWATCHER

Het hing al een tijdje in de lucht, met dat fijn stof en de zure regen.
Albert Frère is het zat op zijn Franse wijngaarden in Dubay en wil nu naar zijn Belgische roots terug. Wil een kapitaalinjectie doorvoeren in de ontluikende nieuwe niet-reguliere media van de Europese metropool Lille-Courtrai-Tournai, waarvan hij nu al via Sarko weet dat ons grensgebied zich binnen afzienbare tijd met eigen munt (de Liele) en websites zal onafhankelijk verklaren. President ad interim tot hij dood valt wordt: Gros Quinquin, en erfopvolger tegen Pasen onze rayonchef Stefaan De Clerck.
Dat is geregeld.
Nu nog de beloofde kapitaalinjectie van Frére bij cvba-vzw-KW van minstens één miljoen per jaar vanuit Europese fondsen, van Interreg III B.
Quinquin doet er evenveel bij, vanuit zijn zak.

Zal de Algemene Vergadering en het Directiecomité van de cbva-vzw Kortrijkwatcher evenwel eieren voor zijn geld kiezen? De managers ook? Wordt het een buy-out? Lopen al onze typistes weg?

Het doorgaans goed ingelichte financiële weekblad Trends weet drommels juist hoe het aan de steel zit.
Op eigen kracht en vanaf het ontstaan van het holdingse consortium Kortrijkwatcher is er daar een due diligence gebeurd.
Komt van pas. Er zijn nog andere vijandige gegadigden: Jim TV, Kanaal Twee. Concentra. De Vrije Pers. Corelio. De Persgroep, Sexcetera.

Als stichter-bezieler van de cvba-vzw Kortrijkwatcher mag ik toch opteren voor Roularta, omwille van de onverholen synergie met “Het Kortrijks Handelsblad” en WTV. (Met die Peter Lanssens van voorlaatste nieuws klikt het niet.)
De ultieme vergadering waar de beslissing valt over de vijandige overname gaat door in een intiem restaurant in het Ieperse.
Nieuws, duiding en kommentaar volgen nog.

Uw,
senior writer.