Startschot voor Futurotextiel

Een woordje vooraf
* De website www.designregio-kortrijk.be werkt weer ! Maar niets te vinden over de organisatie en bestuur van deze vzw.
* www.futurotextiel.com bestaat ! Maar er staat niets op. En de aangegeven data (15 oktober-15 december) zijn totaal foutief. Hoe kan dat nu?

————

Als alles meezit is er vandaag een eerste publieke startschot voor de prestigieuze tentoonstelling FUTUROTEXTIEL 08 die zal lopen van 9 oktober (stadsbestuur zegt 8 oktober) tot en met 7 december in de NMBS-loods en nog enkele andere plaatsen. Men verwacht o.a. de aanwezigheid van burgemeester Martine Aubry (Lille), mevrouw Michèle Sioen (Fedustria), Marie De Clerck (projectleider) en vader, Arne Quinze (scenograaf), Isabelle De Jaegere (artistiek coördinator) en heel de regionale reguliere pers. Landelijk: de Roularta groep (Trends, Knack).

Kortrijkwatcher is niet uitgenodigd maar ons dossier ligt intact op de grond, zodat u hierna alles zult te weten komen wat u nog niet wist over dit op til zijnde groots en boeiend gebeuren.

Herinnert u zich nog die succesvolle ‘beurs’ Futurotextiles06 in de Tripostal in Lille? Méér dan 240.000 bezoekers.
Kortrijk is nu aan de beurt om dit project verder te zetten. Eigenlijk gaat het niet om een (commerciële) beurs, maar om een totaal interactief gebeuren waarbij men op een professionele wijze aan het grote publiek wil tonen wat er permanent in evolutie is in de textielsector. Er zijn drie grote luiken: het educatieve, het technologische en OOK het artistieke. Uitzonderlijke staaltjes van techniek én creatie zullen we te zien krijgen.
Er is een directe link met de Biënnale Interieur in de Xpo (17-25 oktober).
Parallel met de tentoonstelling is er een uitgebreid Off-programma voorzien met het onderwijs en de artistieke sector.
Het opzet van de tentoonstelling zal herwerkt worden in een verplaatsbare module die vervolgens aan een wereldtournee kan beginnen. (Marie heeft dus nog werk voor de boeg.)

Volgende keer meer over de organisatie, de partners, de financiering. De nocturnes.
Nu reeds de toegangsprijzen. Individueel bezoek: 6 euro. Voor jongeren (- 26 jaar) en senioren (+55) en groepen: 4 euro. Mogen gratis binnen: – 12 jaar, leden ICOM, gehandicapten, begeleiders van schoolgroepen en leraren. Schoolgroepen: 2 euro.

(…)