Onze sterreporter spoedt zich vanavond voor het eerst ter plaatse (met update)

Hij heeft een lastige opleiding achter de rug. Na het BSO te hebben doorlopen kreeg hij onmiddellijk een stageplaats bij “Het Allerlaatste Nieuws” om aan telefoontap te doen en grote koppen te bedenken. Als reporter ter plaatse leerde hij de knepen van het vak door het opsporen van de grootste tomaten en pompoenen in de streek. Geen schoorsteenbrand is hem ontgaan. Het schrijven heeft hij geleerd door het noteren van diepte-interviews met kindjes op de foor. Sinds een week draait hij zijn hand niet meer om voor een gekiepte boom. (Heeft hij me zelf verzekerd, bij een azezement.)

Nu is hij klaar voor het grote werk bij onze redactie.
Vanavond om 20 uur begint hij aan een gevaarlijke, clandestiene missie bij een door stadsbestuurders subtiel verboden – niet opportuun geachte – Kunstmanifestatie in de buurt van het Begijnhofpark.
U kunt hem gemakkelijk herkennen: schotelantenne op de rug en atomaschriftje bij de hand.
Voor het geval hij door de politie wordt opgepakt zijn er voorzorgen genomen. Hij is in het bezit van een minuscule portie cyaankali.

Als alles goed verloopt leest u misschien nog vannacht zijn doorvoelde reportage. Dat wordt dan een primeur.

UPDATE
Zopas een telex binnengelopen (vrijdag 9 mei, net na middernacht) waarbij in telegramstijl mvg, EN asap geseind wordt dat onze gloednieuwe sterreporter al bij het volbrengen van zijn eerste opdracht te velde op staande voet is ontslagen. Door de directeur van marketing.
Door de directie, niet door de redactie van kortrijkwatcher.
Wat is er dan journalistiek misgelopen, volgens de zaakvoerders en referentie-aandeelhouders van onze stadsblog?
Onze sterreporter was geïnstrueerd om op 8 mei 2008, vanaf 20 tot 22 uur en tegen een hongerloon per letter liefst langer, stiekem een clandestien kunstgebeuren te verslaan in het Begijnhofpark. Een inauguratie en zeker lange finissage die min of meer niet gewenst is door de burgemeester en de op één na alle leden van de commissie “Sculpturen in de Stad”.

Wat bleek? Reporter was er.

Maar onze Sterreporter weet geeneens wat kunst is. Kan geen onderscheid maken tussen wat al of niet belangrijk is voor Kortrijkzanen. Kunst of geen kunst.
Herkent nu al niet zijn collega’s uit de reguliere perse niet, laat staan de kunstenaar zelf, Johan Van Geluwe, directeur van het ‘Museum voor denkbeelden, geheugen en geweten der Conceptuele kunst’. Weet niet eens of de burgemeester of enig raadslid of de directeur van de Stedelijke Musea op de vernissage aanwezig was. Hield zijn iPod op de oren bij de speech van de vrouwenarts van Liebaerts Projects.
Dit is althans de versie van onze zakelijke directie die stiekem is komen gluren.
Hier past hoor en wederhoor. Redactie gaat niet akkoord !
Lees maar morgen en overmorgen de ware versie van de feiten in de bladen. Zie de beelden op WTV, die niet kunnen liegen.

Voor wanneer ook geuren op televisie?