Quote van de dag: “nooit iemand uit de eigen gemeente”

AVV-VVK !!

Voor wie het nog altijd niet zou weten: Xaviera Hollander was (is?) een heel beroemde madam van luxe-callgirls, over heel de wereld, Vlaanderen inbegrepen. Heeft nu een speels optrekje in Amsterdam en Marbella. Bed en ontbijt, met eventueel Xaviera als gezelschapsdame.
Schreef over haar leven al in 1971 de miljoenen-bestseller “The Happy Hooker”.

In “De Standaard” – AVV-VVK – van 14 juni (het katern “weekend”) krijgt madam uitgebreid het woord en begint plompverloren plots iets te vertellen over haar wedervaren in Kortrijk.
Blijkbaar mocht Xaviera hier in Kortrijk in 1988 een lezing geven voor onze plaatselijke Lions Club, bekend om zijn caritas. (Bij velen genoemd: Caritas Calotica.)

Volgens mij was er u niet bij, lezer.

Na de lezing werd zij in de toiletten door verscheidene dames van de Club aangesproken. Want nog tijdens de spreekbeurt was er geen antwoord gekomen op haar vraag wie van de aanwezige mannen of vrouwen wel eens stiekem seks had gehad op geheime oorden. Bijvoorbeeld in de vele hoerenhuizen en massagesalons die Xaviera onderweg in onze regio had geteld. Niemand gaf een krimp.
Maar achteraf dus kwamen de vrouwen uit het select gezelschap haar een en ander toevertrouwen.
De ene had een bloemist uit Gent als minnaar, de andere een slager…
“Alleen neem ik nooit iemand uit de eigen gemeente.”
Aldus één van onze vrouwen uit onze lokale Lions Club. We zijn er wel mee.

Onze Kortrijkse madams uit de burgerij verkiezen handarbeiders. Nu Polen?
Eén van de dames vroeg nog wel openlijk of zij de toenmalige vriend van Xaviera (aanwezig bij de conferentie) “vanavond kon gebruiken als fantasie”. Dat mocht.