Raadslid Eric Flo stand-up in ‘t Wit Kasteel

Raadslid Flo is al in april 2007 uit de fractie gezet van Vlaams Belang.
Aanleiding was dat voor hem de staatsieportretten van koning en koningin eigenlijk evenzogoed konden blijven hangen in het stadhuis, terwijl zijn partij daar mordicus tegen was.
Sindsdien beschouwt het stadsbestuur Flo als een “onafhankelijk” raadslid, en als het aan de burgemeester ligt blijft dit zo tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
De optredens van het raadslid in de gemeenteraadszittingen zijn nu al legendarisch. Bijvoorbeeld die keer dat hij het voorstel deed om tropische bomen te planten in Kortrijk aangezien de aarde opwarmt. Hij wou een andere keer dat Stad 500 mobiele airco’s van Chinese makelij zou kopen om neer te planten in rusthuizen, jeugdhuizen, ontmoetingscentra, enz.
Kortom, Eric heeft nu en dan last van de warmte.

Ergens in de herfst vorig jaar ontpopte hij zich als aanhanger van de lijst van Jean-Marie Dedecker. Begon zelfs één (1) keer briefpapier te gebruiken met het logo van de partij.
En waarlijk, op één van de vele websites van LDD (er bestaat een www3….) prijkt al geruime tijd zijn naam en foto als voorzitter van de Kortrijkse afdeling. Hoe die verkiezing is verlopen weet niemand.
Nog volgens de LDD-website is Christaan Delodder uit Bissegem de ondervoorzitter en Björn Verheye de secretaris.
Andere bestuursleden zijn Frank Bertin (Marke), Wim Glorieux (Kuurne), Peter Vandekerkhove (Kortrijk), Ronny Van Eeckhoutte (Marke), Domique Viaene (Bellegem).

Dit alles is, nogmaals, de huidige stand van zaken volgens een officiële LLD-website.
Er is zelfs een regionaal LDD-bestuur voor Kortrijk-Menen-Waregem. Voor momenteel twee bestaande plaatselijke, gemeentelijke besturen. Daar zetelen ook Kortrijkzanen in: Theirry Deneire uit Marke is zelfs regionaal voorzitter. Jan Amssons is ondervoorzitter.

Maar er is al enige tijd een nieuw bestuur voor de afdeling Kortrijk.
Flo behoort erbij, maar we weten nog niet of en hoe hij tot voorzitter is verkozen. Nieuwe bestuursleden zijn: Fleur Debrabander, Christiaan Delodder.

Het staat nog niet op de kalender van de LLD-website, maar blijkt dat Flo zijn nieuwe ploeg zal voorstellen op dinsdag 8 juli in ‘t Wit Kasteel (Doorniksesteenweg 210).

Dat belooft !
Eric Flo heeft immers al in de vorige gemeenteraad deze startmeeting aangekondigd met de belofte dat hij het in zijn speech even wou hebben over burgemeester Stefaan en over de raadsleden (fractieleiders) Philippe De Coene en Koen Byttebier.
Flo is het gewoon om niet op de bal te spelen.
Dat wordt volgende dinsdag tegelijk een stand-up komedie en een stand-up fight. Gegarandeerd, tenzij men bij de top van de LLD begint te beseffen wat er nu weer in huis is gehaald.

Jean-Marie Dedecker komt ook, naar elkeen verwacht: vergezeld van de schone slaapster Ulla Werbrouck, volksvertegenwoordiger uit Lendelede.

We hopen nog dat LDD-ondervoorzitter en geldschieter Iwan Sabbe uit Hulste en Oekraïne op de startmeeting zal aanwezig zijn. En de partij-ideoloog prof. Boudewijn Bouckaert. De gewezen kabinetchef van Fientje Moerman, nu provinciaal LDD-voorzitter Rudy Aernoudt.

Niet te vroeg weglopen (Boudewijn!), want als je denkt dat Flo zijn speech ongeveer ten einde loopt, begint hij opnieuw.

De meeting start om 19u30. Wees erbij ! Het wordt het eerste politiek historisch moment van deze eeuw in Kortrijk.