Keren rijke stinkerds Kortrijk de rug toe? (1)

De Nederlander Yves Gijrath liet vorige week weten dat hij ermee dreigt zijn beurs voor rijkmensen “Millionaire Fair” (MilF) niet meer te organiseren in Kortrijk Xpo. Dreigt hij nu, of staat het al vast?
Persberichten zijn weerom heel confuus.
Volgens “Het Laatste Nieuws” (20 september) staat het vast. Organisator GMG Millionaire BV (eigenlijk een mediagroep) zoekt een locatie in Antwerpen of Brussel. Maar nog volgens de krant komt er deze week toch een ultiem gesprek tussen algemeen directeur Saskia Soete De Boosere en Gijrath. “Want de organisator heeft nog niet met zoveel woorden gezegd dat de Millionaire Fair vertrekt.”
Op de website van de millionairfair leest men tot op vandaag dat er ook in 2009 in Kortrijk een beurs wordt georganiseerd, en dat men binnenkort de definitieve data zal bekend maken.
Gijrath is een zeer geheid iemand, geheel vervuld van de Hollandse koopmansgeest. Zijn lijfspreuk: het geld ligt op straat en je hoeft het maar op te rapen.

Wat voert hij in het schild?

Papieren Pers heeft iets vergeten.
Die Gijrath liet op 24 april van dit jaar al openlijk weten dat hij “overwoog” om Kortrijk Xpo met zijn MilF te verlaten om in Antwerpen of Knokke neer te strijken. Hij vond het toen immers niet ernstig en niet netjes dat de beheerders van Xpo met hun eigen beurs ClassicA voor concurrentie zorgen en daarbij zelfs niet nalaten om traditionele standhouders van zijn eigen beurs te benaderen en te werven.
Die zit.

In “Het Laatste Nieuws” van laatstleden 20 september vertelt Gijrath dat hij door mensen van de Xpo (Saskia?) de voorbije jaren bijna gestalkt werd en dan maar is gezwicht voor zoveel druk.

Saskia moet eens haar Xpo-jaarverslag van 2007 herlezen. Blatziede viere.
Daarin heeft men het over een sterk verhoogde concurrentie die de marktsituatie verstoord. Lees mee.
“Bij verhuringen zagen wij ons niet zelden geconfronteerd met situaties van ‘oneerlijke concurrentie’ doordat concurrerende partijen hun verhuurbare m² structureel onder de prijs of zelfs volledig gratis aanboden.”
Verder zegt het jaarverslag dat men elders beursconcepten van Xpo kopieert. “De ethische deontologie die voorheen als een soort ‘gentleman’s agreement’ bestond tussen de verschillende organisatoren is duidelijk verleden tijd.”

Nou Saskia, wat zeg je daarvan? Gijrath betichtte u al in april van concurrentie te voeren tegen zijn eigen MilF en gaf te kennen dat hij al jaren wordt gestalkt. Met oneerlijke (=lage) prijzen? Krijgt de organisator deze week nieuwe, gunstige voorwaarden aangeboden?

Zou het kunnen dat Gijrath iets heeft geleerd van Luc Glorieux, de organisator van Busworld?
Luc heeft ook een keer met een verhuizinge gedreigd. Is daarbij volkomen geslaagd.

(Vervolg in een volgend stuk, anders wordt het te lang.)