BTW-inspectie viseert schepen Bral van Kortrijk Bruisende Stad (1)

Vandaag bloklettert de regionale Leiestreek-editie van “Het Laatste Nieuws” dit: BTW-INSPECTIE VISEERT KORTRIJK BRUIST.
Nou, eindelijk !!
Volgens de krant is bij allerhande facturen uit de periode 2005-2006 ten onrechte geen BTW aangerekend. De inspectie zou 23.893 euro terug opeisen.

De voorzitter van de vzw Kortrijk Bruisende Stad (KBS) was tot ergens in maart 2007 onze ruwaart schepen Stefaan Bral. In die maand heeft hij samen met zijn acolieten uit de Raad van Bestuur geruisloos ontslag genomen. Schepencollege heeft daar nooit akte van genomen en KBS zelf ook niet. Zag onze sympathieke Bissegemnaar in dat er binnen zijn VZW voor evenementen van alles aan het mislopen was? Begon hij in te zien dat de burgemeester hem uit die functie wou wegduwen? Bral noemt de burgemeester al jaren een “kluchtenspeelder” en omgekeerd beweerde Stefaan De Clerck dat de vzw van Bral niet professioneel werd geleid. Beschouw dit maar als een eufemisme voor bestuurlijk gesjoemel.
Tussen haakjes: de evenementen in dat jaar 2007 gingen gewoon door. Ze werden georganiseerd door de stadsdiensten, waarmee Bral bewees hoe overbodig zijn KBS was.

Bral heeft mij ooit (herfst 2005) met klikken en klakken uit de Algemene Vergadering van KBS gegooid. Met medewerking van een stel lafaards en bangeriken uit zijn entourage (gecoöpteerden) op volkomen onwettelijke wijze geroyeerd. De procedure moest worden hernomen.
Onze meer trouwe lezers konden de perikelen binnen de vzw toen en sindsdien op de voet volgen.
We hebben hier meermaals gewaarschuwd voor “Antwerpse toestanden” binnen de vzw KBS en daarbij niet nagelaten te oordelen dat Bral uitermate goed zou gedijen als een schepen van Charleroi.
Meneer de schepen wast nu zijn handen in onschuld, en zijn meest naaste lakei (Stan Callens) die ooit nog penningmeester was schuift de hete aardappel door naar “iemand met onvoldoende kennis van boekhouden”. Triest.

Hierna nog eens in grote lijnen een relaas over de werking van de toenmalige KBS.
Wat die geviseerde facturen betreft eerst even dit. Geen lid van de Algemene Vergadering (A.V) heeft die ooit gezien.
Als men vroeg naar een of andere rekening (een uitgave of een ontvangst, om het even wat, een sponsoring) begon de brave boekhouder diep in zijn aktentas te scharrelen tot eenieder de vraag had vergeten en de voorzitter briesend van woede overging naar een volgend punt van de agenda. (Voor zover er punten waren.)
Posten uit de begrotingen en rekeningen werden om de haverklap gewijzigd. Ooit meegemaakt dat we twee soorten versies van een jaarrekening kregen voorgeschoteld. Rapporten van de toezichthoudende boekhouder ontbraken.

(…)

(Wordt vervolgd in een volgende topic, morgen. Moet nog mijn advocaat raadplegen.)