Vraag het aan Hein Vanhaezebrouck (4): Het kan niet meer !

Niemand kan nog vragen stellen aan trainer Hein van KVKortrijk.
Op 20 november laatstleden meldde de webmaster (Webby) dat hij ermee stopt. De webstek KVK Fanpages verdwijnt van het net, en daarmee ook de aan te vinken rubriek “Vraag het aan Hein”. Twee webmasters, acht redactieleden en veertien moderatoren verliezen hierbij hun job.

Kan niet aan het geschrijfsel van kortrijkwatcher liggen, want Webby vindt zijn site overbodig geworden nu de officiële site van KvK schitterend is vernieuwd. (Vergelijk met Lokeren.)
Enkele lezers van Webby betreuren dit, omdat hiermee wat meer dissidente (‘officieuze’) berichtgeving en kommentaar dreigt gesmoord te worden.
Maar “KVK Fans Forum” blijft bestaan.
En de rubriek ‘sport’ in kortrijkwatcher ook.

Er liggen nog talloze vragen op tafel.
Morgen is er een zgn. topmatch tussen een club gerangschikt op de 13de plaats en een op de 11de plaats, rechterkolom.
We vernemen zopas via “Het Nieuwsblad” van 21 november dat de Kortrijkse burgemeester en politie de derby tussen KVK en S.V Zulte-Waregem van morgen (18 uur) heeft uitgeroepen tot een wedstrijd met hoog risico. Type C. Dat is wel rijkelijk laat. Hierbij is een combiregeling getroffen.
Dit noopt me nu wel tot een bekentenis. Al sinds jaren krijg ik vanwege de supportersclub De Klauwaert uit Waregem gratis tickets voor de matchen van Essevee. Men ziet daar namelijk graag rijk volk, chichi madammen en mensen die prijken op de regionale “power list”. Celebs. Captains of industry. Het is een compleet misverstand dat Essevee een ‘boerenclub’ is, en KVK die van ‘de dikke nekken’. De weinige Kortrijkse poepsjieke dikke nekken die nog leven vonden sinds lang de weg naar het Regenboogstadion in Waregem.
Gemiddelde Kortrijkzaan, ga maar eens kijken bij de terugwedstrijd van 18 april volgend jaar. (Voetbalkalender opgelegd door Belgacom TV.)
Met de bus, want het staat nu al vast dat de veiligheidsdienst zal aanbevelen om KVK-supporters een combiregeling op te leggen.

Mijn combiregeling maakt dat ik morgen van thuis uit al over de middag aan het station van Kortrijk een bus van De Lijn moet nemen. (Maar hoe kom ik daar?) Men verwacht ons in café “De Klauwaert”, ten laatste om 16u30. En vooraleer de twee bussen ginder op de Waregemse Markt vertrekken worden supporters geacht wat Bengaals vuur pyrotechnisch in mekaar te knutselen en zich van de nodige druppels Wortegemse jenever te voorzien.

Ik vertik het om eerst nog naar Waregem te trekken.
Om 16u45 al worden de dikke nekken van Zulte door de politie-spotters (fysionomisten) op Kortrijks grondgebied opgewacht.
Tijd zat dus om een tweede jeneverfles soldaat te maken.

Voetbal is een feest.
Als carnavalscamouflage heb ik mij bij KVK een rood-witte wintersjerp aangeschaft (15 euro), een dikke muts (15), een polo (35), een regenjas (45), een polsbandje (10), een paraplu(25) en een pin (5 euro).

Voetbal is commercie.
We hopen door de perimeter te geraken om nog op het nippertje op de hoofdtribune een seat te bemachtigen voor 50 euro.
Zou dat kunnen, bij een risicomatch?

Voetbal is oorlog.
Hier loopt zopas een e-mail binnen uit café “De Klauwaert”. De overwinning van Essevee wordt daar al vandaag zaterdag gevierd.
Lees mee.
IEDEREEN KAN FUCKIN KORTRIJK KE ZIEN VERLIEZEN, ZE HEBBEN ALLEMAAL NE GROTEN AIR DIE FUCKING DIKKENEKKEN TEGEN WAREGEM MAG IEDREEN VREZEN SHITNUBS VAN COURTRAI BERIJD JULLIE MAAR VOOR WANT DE DEGRADATIE IS ER VOOR JULLIE HOOR! FUCK COURTRAI? ESSEVEE POUR LA VIE TILL WE ALL FUCKING DIE !!!! !!!!!

Volgens “Het Nieuwsblad” zal de politiebeveiliging voor de derby aan de gemeenschap minstens 41.500 euro kosten.
Die cijfers moeten een keer nader bekeken worden.
Men rekent per uur voor de agenten een salaris van 100 euro. Ook voor het kaderpersoneel?
Met een inzet van 5 uren? Dat moeten er 6 zijn.