Putsch in de Kortrijkse cultuurhuizen

De Cultuurhuizen (10 daarvan) die Kortrijk rijk is doen hun beklag op de website van Stad.
We lezen.
Ondanks vele inspanningen blijven jongeren en studenten met de gedachte rondlopen dat er hier weinig of niets te beleven valt. Straffer nog, 70 % van de jeugd (17-20) neemt nooit deel aan activiteiten van de Kortrijkse cultuurorganisatoren.
(Het is vooral straf dat men aan een dergelijk statistisch gegeven is kunnen komen… En hoeveel volwassen-participanten telt men dan wel?)

De directie cultuur doet daarom een oproep.
Men vraagt om met een of ander subliem idee op de proppen te komen om daarmee met de jongeren in de zomer van 2009 een “putsch” te plegen in de cultuurhuizen.
Hierna een mogelijkheid.

Span vanuit bijv. de studentencampus op t’ Hoge een draad of meerdere draden (kabels) naar en tussen die cultuurhuizen (schouwburg, museum, Antigone, Buda Kunstencentrum, bibliotheek, enz.). Over de daken, velden en straten heen. Mag ook een buisje zijn. En doe daar dan iets mee.
Inspiratie is op internet te vinden bij wat men “Rube Goldboy machines” is gaan noemen.

De hoofdredacteur van kortrijkwatcher leurt al jaren met de idee om in 2010 dan (naar aanleiding van het einde van de vele openbare werken) van Kortrijk een “perplexe stad” te maken. Een stad die bewoners en bezoekers met verstomming slaat. Begin dit jaar is door de cultuurdirectie over dit project een mooie, gedegen brochure opgesteld, om een cultuurprijs te winnen. Nooit meer iets gehoord over een mogelijke uitvoering van die plannen.

Hebt u ook een subliem idee?
Stuur het naar putsch@kortrijk.be.