De internationale studiedag over duurzaam wonen gaat wel degelijk door !

Wanneer en waar?
Op 1 december in de Concertstudio vanaf 9u30 tot 18 uur, etentje en receptie inbegrepen. Met ontelbare sprekerds. Waaronder uit de aard der zaak Serge De Gheldere, de benoemde klimaatambassadeur van Al Gore. Stefaan Van Uffelen die start met een ‘Flemisch Green Building’. Kortom, de wereldwijde op winst beluste milieu-industrie – dit keer van de vastgoedsector – aan het woord. In ons Kortrijk.

Waarom zeggen we dit?
Opdat u het zou weten, tiens !

Gemeenteraadsleden (inbegrepen de fractieleiders) weten van toeten noch blazen. Zij werden niet uitgenodigd, en dit terwijl de guestlist bestond uit 2.500 potentiële deelnemers. Architecten, projectontwikkelaars, stedebouwkundigen, ambtenaren, huizenbouwers, investeerders, enz. Politici !

Kortrijkzanen mogen het ook niet weten. Op de officiële site van Stad geen woord over deze zeer actieve studiedag over duurzaamheid, compactheid en energiezuinigheid. Terwijl de organisatie wel degelijk in handen ligt van de dienst Stadsplanning en Ontwikkeling, plus het Stadsontwikkelingsbedrijf. (Bestuursleden van het SOK zijn niet op de hoogte.)
Misschien vertelt Filip Canfyn, directeur van S&O, wel iets wat Kortrijkzanen kan interesseren. Zijn er duurzame plannen op de Barco-site? Wat is ter stede financieel haalbaar en tegelijk marktconform inzake passiefhuizen? Mogen we onze woningen nog onderkelderen? Hoeveel premies voor groene dakpannen zijn er nog beschikbaar? Gaan we naar nog een schoorsteenveger van Stad?

Er is waarschijnlijk nog plaats in de Concertstudio. Bel naar 056/ 27 84 00.
Of schrijf naar katrien.vercruysse@kortrijk.be.
De toegangsprijs overschrijdt wel de grenzen van duurzaamheid. 193,60 euro.
Maar als er 130 betalende deelnemers opdagen klopt de rekening voor Stad misschien wel met een batig saldo, tenminste wanneer het SOK met 1.500 euro subsidie over de brug komt.

De evaluatie en inhoudelijke begeleiding van de studiedag is in handen van vastgoedexpert Kurt Reviers.

Zie nog Kortrijkwatcher van 24 september.
En http://kortrijklinksbekeken.skynetblogs.be op datum 21/09/2008.

Dan weet u weer alles en nog veel meer.