Drie fietsvriendelijke etablissementen in Kortrijk

Westtoer heeft recentelijk middels een brochure (op 80.000 exemplaren verspreid en op eigen houtje) de adressen gepubliceerd van 77 erkende fietsvriendelijke cafes en restaurants langs de fietsnetwerken van onze kust, het Brugse Ommeland, de Westhoek en de Leiestreek. Die uitbatingen hebben allen een fietsstalling, een EHBO-kit en een fietsreparatieset.

Kortrijk telt drie fietsvriendelijke afspanningen.
* Het Bijenhof, langs de Leieboorden in Bissegem (Moravie 32).
* Elckerlyc-Inn in Rollegem (Rollegemkerkstraat 56).
* Walle 111 (ja, in Walle 111).

Op zo’n fietstochtje ben je nooit alleen. In 2007 telde Westtoer – als we ons niet vergissen – op het fietsnetwerk van de Leiestreek niet minder dan 1,1 miljoen “recreanten”. 95 procent daarvan onderbreken hun tocht met een rustpauze en 80 procent doet hierbij een terrasje aan. BTW mag verlaagd.