Een laatste en nu poëtisch snoepreisje voor schepen Vandenbulcke

Zoals afgesproken bij de vorming van de CV&D-VLD-coalitie zal schepen Marie-Claire Vandenbulcke (VLD) in januari opnieuw plaatsnemen op de banken van de gewone raadsleden. Zonder enige verhoopte “oprotpremie”. Niet erg.
Tijdens haar bewind heeft zij Рm̩̩r dan andere schepen Рde gelegenheid gehad om deel te nemen aan buitenlandse expedities. Tochten die overigens niet veel te maken hadden met haar bevoegdheden (bruiloften en administratieve vereenvoudiging).
Voor zover onze redactie daarvan op de hoogte was, bracht Kortrijkwatcher daarover verslag uit. Bijvoorbeeld over haar avonturen in Dakhla (Marokko, november 2008) en over de honneurs die zij in naam van ons allen waarnam bij de Royal Windsor Military Tattoo (Maidenhead, mei 2009). Getuigen zeggen dat zij er nog altijd niet goed van is en bij die uitstappen veel heeft bijgeleerd. TE LAAT.

Vandaag, of ten laatste morgen vertrekt Marie-Claire VDB (zoals steeds vergezeld door haar partner) opnieuw een keer naar onze Italiaanse zusterstad Frascati. Daarbij – wat dacht u anders? – in compagnie met waarnemend burgemeester Lieven Lybeer met eega. Onze burgermoeder Connie, waarvan we nog niet helemaal weten of dit alles haar bevalt.

U raadt nooit waarom of waarvoor deze culturele reis van onze culturele afgevaardigde mandatarissen nodig is. De toegevoegde waarde voor ons, Kortrijkzanen nu even vooropgesteld. (Waarom is de nieuwe schepen van cultuur niet van de partij?)

In Frascati is al geruime tijd een soort kunstenfestival aan de gang. Met de 49ste Edizione Premio Nazionale di poesia Frascati. Burgemeester en schepen zijn nog altijd de overtuiging toegedaan dat zij de opening van de cerimonia gaan meemaken, maar morgen sabato 28 Novembre gaat het wel degelijk om de finalisti.

Marie-Claire en Lieven, voor het te laat is nog vlug even dit lezen.
Wie wordt de victore? Carlo Carabba? Ennio Caballi? Cesare Viviani? Per informazione: Associazione Frascati Poesia. Segreteria del premio: Rita Seccareccia. Tel. 06/9420288. Raadpleeg de website van de commune di Frascati, of van de Associazione.

Hoelang het viertal in Frascati blijft is niet geweten. Twee nachten? Komt er nog een uitstapje in Rome? Er is een budget van 700 euro voorzien als verblijfskosten.
Maar dat er duchtig zal gegeten en gedronken worden (die wijn aldaar!) staat wel vast. Budget voor maaltijden: 750 euro.
Voor de reiskosten: 1.400 euro.
Relatiegeschenken: 150 euro. (Kookboeken van Dell’Anno, aangekocht door Stad?)
Totaalkost van het uitstapje geraamd op 3.000 euro. (De onkostennota zullen we nooit kennen.)

Eigenaardig dat onze door Frascati uitgenodigde Kortrijkse afvaardiging zelf de kosten moet dragen. Gaat het wel om een officiële uitnodiging?
Op de website van de commune di Frascati of van de ‘Premio Nazionale di poesia Frascati’ geen spoor van een Kortrijkse delegatie.
En op de website van de gemeente (città met iets van 20.000 inwoners) zelfs geen spoor van Kortrijk als zusterstad…

Nu nog twee positieve, constructieve voorstellen.
* Wordt het geen tijd om al dat gedoe met zustersteden (jumelages) een keer kritisch te bekijken? (Een idee dat zijn tijd heeft gehad, en nu enkel dient voor onnozelheden.)
* Burgemeesters en schepenen dienen aan de gemeenteraad verslag uit te brengen over hun studiereizen. Zo ook op de website van Stad.

STRAKS GAAN WE WEER NAAR WUXI !
Niettegenstaande dat deze plaats heel ver afgelegen is, zal onze electronische sterreporter van KW ongevraagd de reis op eigen kosten meemaken. Zien wat dat geeft.