BREAKING NEWS? Raadslid Joost Ghyssel (VLD) neemt ontslag en mag het weten

JOOST MAG HET GERUST WETEN.

Het is gebeurd, en ‘t moest er een keer van komen.
Joost kwam vaak te laat, of kwam niet, of verliet de gemeenteraad vroegtijdig rond 21 uur. Idem voor de politieraad waar hij ook in zetelde. En was hij geen commissaris bij Gaselwest?
We kunnen en willen best geloven dat Joost bijwijlen om professionele redenen niet anders kon dan afwezig zijn. Maar dat hij zijn politieke job ietwat heeft overschat en vooral verkeerd heeft ingeschat is ook het geval. Ooh, wat kon hij zich toch zichtbaar stierlijk zitten vervelen in de gemeenteraad. Met zo’n triest ogende blik. Joost droomde van andere oorden.
Joost is het slachtoffer van een veel voorkomende politieke miscasting bij de lijstvorming van partijen. Een casting op basis van puur electorale overwegingen. In het geval van onze Joost diende hij met zijn 8ste plaats op de lijst van 8 oktober 2006 het grondgebied van de deelgemeente Aalbeke te coveren. Qua aantal voorkeurstemmen deed hij dan ook zeker niet slecht. Met 652 naamstemmen kwam hij in de ranking op de 9de plaats van de 41 VLD-kandidaten.
Vanwege een promotie bij een Gentse houtimporteur van tropisch hout moet hij nu meer dan vroeger buitengaats.
Het strekt hem dus tot eer dat hij eindelijk zijn plaats afstaat aan de eerst aangeduide opvolger Anthony Vanden Berghe. Bij de verkiezingen van 2006 behaalde Vanden Berghe vanop de achtste plaats 586 naamstemmen. Anthony is niet helemaal onbekend met de gemeenteraad. Hij heeft al een paar keer Elisabeth Van Damme tijdelijk vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof.
De VVSG heeft ooit een competentieprofiel opgesteld voor toekomstige lokale mandatarissen. (Stefaan De Clerck heeft eraan meegewerkt!) Men stipte 13 noodzakelijke competenties voor potentiële kandidaten. Nu kunnen we er daar één aan toevoegen. Een excuusbrief naar de kiezers (uit Aalbeke) zelf kunnen schrijven.