Een eerste raming van de stadsuitgaven bij de opening van K

Het is een raming hoor. De rekening moet nog komen. En die uitgaven zullen we pas kennen als een gemeenteraadslid de euvele moed opbrengt om ernaar te vragen.

Vooreerst die gratis bussen tijdens de vierdaagse.
De kostprijs van de bussen in Kortrijk en deelgemeenten wordt geraamd op 6.000 euro. De pendelbussen: maximaal 20.000 euro.
Dan de jobstudenten die via Parko werden ingeschakeld: 2.300 euro (130 uren aan 17 euro).
Er waren voor de parkingwachters broodjespaketten van Matton (Heule): 1.000 euro.
Het Rode Kruis was ter plaatse met een ziekenwagen: 640 euro.
Dit alles aangerekend in het stadsbudget “imago” (art. 10440/124-06).

Maar dan. De politie !
Die opereerde onder het codewoord “goesting” samen met agenten uit andere politiezones en met federale ploegen. In de kranten was sprake van een 90-tal manschappen. En de korpschef kon daar nog geen bedrag op plakken. Dat zal onvoorstelbaar hoog zijn. Overuren ! Dubbel loon in het weekend.
Volgens de pers is er een evaluatievergadering geweest van het “openingsweekend” met alleen maar blije gezichten. Met wie? Met de pers? In het beknopt verslag van “Het Nieuwsblad” geen woord over de kosten voor politie en veiligheidsdiensten. (“Blauw” is overigens nu nog altijd opvallend aanwezig in het winkelcentrum.)

Allez.
Zéér constructief voorstel, nu Stad in alle sectoren een lineaire bezuinigingspolitiek van 3 procent voert (ook voor de politiezone). Stuur de facturen naar de manager van het shoppingcentrum, Dominique Desmeytere, woonachtig in Zwevegem.
Waarom dient het Ring Shopping Center geen klacht in?