Quote van de dag/ “een lichtzinnige figuur”

Onze stagiair-beroepsjournalist (SBJ) komt daar nu pas mee aandraven.
In “De Standaard” van zaterdag 24 april (pag. 24) verbaast Philippe Moureaux (PS) er zich over dat Open VLD het zover zou drijven. Hij bedoelt dat de partij de regering heeft doen vallen en een ultimatum stelde bij de onderhandelingen over B-H-V.

“We hebben de Open VLD inderdaad onderschat. (…) Maar je mag ook niet vergeten dat er naast de voorzitter Alexander De Croo ook nog een personage als Vincent Van Quickenborne rondloopt, een lichtzinnige, weinig redelijke figuur die van dit soort machtsgrepen houdt. Ik vrees dat die Van Quickenborne, die een verleden heeft in het Vlaams-nationamisme, te veel invloed heft in de partij.”

Rondloopt, ja.
Op pag. 19 van dezelfde krant staat nog een onthullende foto: “het vingertje van Q“.
Op de persconferentie die De Croo gaf om de breuk met Leterme II aan te kondigen, zit Q naast zijn voorzitter en wijst hij met een vinger naar het blad dat De Croo voorleest, alsof hij wil zeggen: ‘vergeet dit stuk niet’.
Het onthutsend en historisch belangrijk beeld – zo zal later blijken -, was ook te zien op het VRT-journaal.

P.S.
Minister Q was wel degelijk ooit een belgicist. Van hem wordt verteld dat hij (mentaal) al meer houdingen heeft ingenomen dan er beschreven staan in de Kamasoutra.