Schepencollege was in conclaaf bijeen

Dat u de vorige dagen nog nergens Lieven Lybeer of zijn schepenen op het lijf liep heeft zo zijn reden.
Zoals vorig jaar omstreeks deze tijd heeft het gezelschap zich vanaf dinsdagavond 24 tot en met donderdag 26 augustus even afgezonderd in een comfortabel hotel. Vorig jaar is men zich gaan vertonen op de place m’as tu vu te Knokke (hotel Memlinc). Deze keer koos men voor een splendid isolation in het landelijk kasteel “Salons Lodewijk van Male” te Sint-Kruis-Brugge.
Geen internet aldaar !

Men heeft twaalf éénpersoonskamers besteld terwijl het College van Burgemeester en Schepenen bestaat uit negen leden.
Kostprijs 65 euro per nacht, ontbijt inbegrepen. Maar er was een korting van 8 procent zodat de twee overnachtingen slechts 119,60 euro per persoon kostten. Seminariekosten (all-inn formule): 45 euro p.p. Voor het diner op woensdagavond: ca. 50 euro. De totale raming per persoon bedraagt 214,60 euro.
Nochtans is er in het totaal voor 3.500 euro betaalbaar gesteld aan Salons Lodewijk van Male. Een deling door de prijs per persoon geeft dan aan dat er 16,3 voltijdse equivalenten werden verwacht. Voor 12 slaapkamers.

Op zo’n conclaaf worden gewichtige beslissingen genomen.
Vorig jaar ging het bijvoorbeeld over het aan te meten profiel voor de Stad. Gedaan met design en creatie en innovatie. Kortrijk moest een JONGE STAD worden. Men heeft toen ook beslist om projecten als de fuifzaal op Kortrijk Weide en de nieuwe bibliotheek dichtbij het station sine die uit te stellen.

Dit jaar is onze onderzoeksjournalist Dieppe Throot er niet in geslaagd om ook maar een glimp op te vangen van het programma.
Sorry hoor.