Cultuurintendant stelt vandaag tussentijds rapport voor

Allen daarheen. Vandaag legt de cultuurintendant Wim Vanseveren zijn eerste conclusies neer aan de gemeenteraad over cultuurbeleid in onze stad. Wim is sinds begin dit jaar als “intendant” door het schepencollege als soort reddingsboei uitgegooid om hier wat orde op zaken te stellen in de cultuursector. Nadat de ambtenarij cultuur in de soep is geraakt, ten tijde van toenmalig cultuurschepen Bral en de ontheffing uit haar functie van de toenmalige directrice. Dat is dus verleden tijd. Nooit terugkijken.

Dat tussentijds rapport met de nodige voorstellen krijgt een wat men noemt “algemene raadscommissie” of “verenigde raadscommissies” ten gehore en te zien (lichtbeelden) in het oude stadhuis, vandaag om 18u30.
Kom maar af. Zo’n raadscommissie is publiek. Staat niet aangemeld op de website van Stad.
Komt Machteld ook?

P.S.
Een “Verenigde Raadscommissie” is een thematische gemeenteraad waar niet gestemd wordt, maar raadsleden wel hun zeg kunnen doen. Ze krijgen daar wel geen zitgeld voor. (Ben Niet zeker. Alleszins niet als er die dag nog andere raadscommissies doorgaan.) En maar goed ook. Anders zijn er teveel leden aanwezig. Kortrijkwatcher vraagt zich af of het goed is dat hierbij ook nu al de reguliere pers is verwittigd. Hopelijk nergens brand te ruiken voor de beeldende pers.