Razzia in de Venning

UPDATE
Wat een soep in de kranten. En die Borat zeg.

In afwachting dat de wijk Venning ongeveer helemaal met de grond wordt gelijk gemaakt staan aldaar vele huisjes leeg. Volgens onze informatie waren er twee leegstaande huisjes ingepalmd door krakers.
Vanmorgen om 10 uur is een massale antikrakersrazzia gehouden. Daarbij werd heel de wijk hermetisch afgegrendeld. (Daarstraks, om 15u30′ stonden er daar nog twee politiewagens te staan.) Politie trad op in gevechtskledij en daarbij is iedereen zonder onderscheid des persoons opgepakt, een journalist van “Het Laatste Nieuws” en een fotograaf incluis. Politie is wederrechtelijk de huizen binnengedrongen. Huisdeuren zijn ingestampt. Er is schade aan interieurs toegebracht.

Straks geeft waarnemend burgemeester Lieven Lybeer een persconferentie.
Op de website van de politiezone Vlas tot op heden nog geen actueel nieuws.
Was het enkel om die krakers te doen? (Het zijn een paar onschuldige jonge gasten die – naar hun zeggen – de wijk willen behoeden voor gespuis en verdere verloedering .) Waarom die volstrekt overdreven actie?
Grote vraag is nog wie de politie op de hoogte bracht van die “kraaktoestanden”. Journalisten zelf? De sociale huisvestingsmaatschappij “Goedkope Woning”? (Volgens WTV sloeg de wijkagent alarm.) En wat was de politie toen van plan?

P.S.
De berichtgeving van WTV van vanavond over de zaak is weer beneden alle peil.
Hoe komt het dat de lokale journalisten van die grootscheepse actie op de hoogte waren?