Centraal meldpunt gladheidsbestrijding 056-23 96 11

Deze stadsblog, genaamd “kortrijkwatcher” kunt u zo stilaan aanzien als een stadskrant of een website van Stad.
Al weken geleden was men er bij het stadsbestuur en de politie over akkoord gegaan om met alle middelen de bevolking in kennis te stellen van het bestaan van een centraal meldpunt voor opmerkingen over gladheid op onze Kortrijkse gemeentewegen en fietspaden. Nog niets van gemerkt, zelfs vandaag nog niet op de officiële website van Stad Kortrijk.
Dus doen wij van KW het maar.

Tijdens de diensturen kunt u natuurlijk altijd bellen naar schepen Guy Leleu (de alderman voor mobiliteit en infrastructuur).
Maar ten allen tijde, zowel tijdens de diensturen als daarbuiten: één nummer bij de politie: 056-23 96 11.

Ter info nog.
Het is de betrachting dat bijna alle weggebruikers op relatief korte afstand van hun woning een bestrooide weg zouden kunnen vinden. In een eerste strooibeurt komen 1) de wegen gevolgd door het openbaar vervoer en 2) die voor groot verkeer aan de beurt.
Daarna: 3) verbindingswegen met druk verkeer, 4) bedieningswegen van wijken, 5) matig drukke wegen, doch gladheidsgevoelig.

Bij weertype “geel” zal men vanaf half vijf in de morgen die plaatsen bewerken die door hun ligging en oriëntatie gladheidsgevoelig zijn. Net als vorig jaar (?) bestrooien 8 wroeters ook fietspaden apart en in een bepaalde volgorde.

P.S.
Niet bellen naar het opgeven meldpunt om te vragen wat weertype “geel” is !