Johan Coulembier even schepen

Wat kan moet mogen.

Dat er in het Kortrijks schepencollege iets op til was, het bleek al deze namiddag uit wat Ann-Pascale Mommerency liet weten op facebook. Zij liet er een raadselachtig bericht op los: “dat ze moest knopen doorhakken, en geen simpele.” “Grrr…” voegde zij er aan toe. Facebook, het blijft een verraderlijk medium. Mommerency (bijgenaamd A-P) zal immers hoogstwaarschijnlijk als nieuw raadslid gaan zetelen, nu beslist is dat Johan Coulembier schepen wordt. A-P stond in 2006 op de vierde plaats, maar behaalde evenwel slechts 756 naamstemmen.

Dat wordt lastig voor onze papieren en andere perse. Kunnen de stoelendans niet meer bijhouden. Vandaag bracht WTV het nieuws uit met de bemerking dat Johan de schepen Hilde Demedts opvolgt. Dat is dus niet juist. Op 1 januari zal Christine Depuydt de Stellvertreter worden van Hilde. (WTV kan ook de naam Demedts niet juist spellen.) Johan vervangt dus de opgeschoven Christine. Maar zal misschien de portefeuille krijgen van Hilde: personeelszaken. Of wordt hij de schepen van burgerzaken (huwelijken)? Dat zou hem zeker kunnen bekoren. “Het Nieuwsblad” moet inzake nieuwsgaring ook op zijn tellen passen. Enkele weken geleden had de persjongen het nog over ene Patrick Coulembier, en dacht dat AP een OCMW-raadslid was.

Addendum
“Het Laatste Nieuws”

Deze krant meent ook dat Mommerency OCMW-raadslid is en wordt vervangen door Gerard Parmentier. Gerard neemt ontslag.