Bestuur KV Kortrijk vist opnieuw achter het net

De arrogantie van dat bestuur van de CVBA Kortrijk Voetbalt kent waarlijk geen grenzen.
Nu hebben die bobo’s alweer geld gevraagd aan Stad Kortrijk (dat zijn wij). 91.000 euro als extra vergoeding om bijkomende bureelcontainers te plaatsen. Jean de Béthune, de bevoegde schepen voor Facility (stadsgebouwen) heeft die vraag naar betoelaging radicaal naast zich neergelegd. En met reden.

Ja, de gebruiksovereenkomst uit 2004 van Stad met “Kortrijk Voetbalt” zegt dat de stad de kosten draagt voor infrastructuurwerken op het Guldensporenstadion, evenwel slechts voor zover die nodig zijn om conform te blijven met de voetbalregelgeving. Die containers zijn zelfs geen minimale conditie om in eerste klasse te spelen.

Komt daar nog iets bij, en dat typeert alweer het lef van het KVK-bestuur.
In juni 2009 kreeg KVK een vergunning voor het plaatsen van tijdelijke containers. Tijdelijk, want er was ook gestipuleerd dat die containers weg moesten twee jaar na het verstrijken van de vergunning. Dus ten laatste op 17 juni van dit jaar. Het is daarom absurd om nu nog (vier maanden voor de deadline) te vragen om extra containers én betoelaging ervan.

En het stopt niet.
KVK vroeg ook aan Stad om reclameborden aan te brengen op Stade Kortrijk. (KVK heeft dat al een keer gedaan zonder toelating.)
Ook op deze vraag wil schepen de Béthune niet ingaan. De aanvraag is niet opportuun meer. De lopende overeenkomst tussen Stad en KVK is alreeds opgezegd en eindigt ten laatste op 31 augustus 2011. En in de nieuwe overeenkomst zal Stade Kortrijk niet opgenomen worden.

Intussen krijgt KVK van de directie Facility nog een veeg uit de pan.
Het terrein en de infrastructuur van Stade wordt niet altijd naar behoren onderhouden door de CVBA Kortrijk Voetbalt én de vzw Kortrijk Jeugd.

P.S.
Het blijft intussen wel lang wachten op het nieuwe contract Stad-“Kortrijk Voetbalt”.
Driftkikker schepen Bral van Sport is allesbehalve een koninklijk bemiddelaar. En dat waarnemend burgemeester Lybeer een keer beloofd heeft om het dossier naar zich toe te trekken heeft blijkbaar ook niets opgeleverd.