Kostenplaatje volgens schepen Leleu

Wat lazen we daar in “Het Kortrijks Handelsblad” van 11 februari? Dat het kostenplaatje van de heraanleg van de Jan Persijnstraat 276.912 euro bedraagt.
Als Guy Leleu – schepen van mobiliteit en infrastructuur – iets zegt moet je altijd dubbel opletten. Hij is een meester in het debiteren van halve waarheden. Ja, die 276.912 euro is de uitkomst van de offerte van de firma Ockier uit Kuurne. Voor de bestrating. Het grondonderzoek zal 1.106 euro kosten.
Nu is de nutsmaatschappij Eandis bezig en wat die graafwerken gaan kosten weten we niet. Er is ooit een keer sprake geweest van een aanpassing van het verlichtingsnet voor een bedrag van 9.862 euro. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening moet ook nog voorbijkomen. Geraamd stadsaandeel voor allerhande leidingen is 30.653 euro.
Oorspronkelijk is voor het straatje 400.000 euro begroot. Met bloembakken en fietsstallingen?

Guy Leleu liet nog weten aan de pers waarom de Jan Persijnstraat er zovele jaren verloederd bleef bijliggen. Volgens hem omdat de straat zijn functie van winkelstraat verloor. Papieren perse (van de dode bomen) noteert dat dan zonder enige schroom. Welnu, jawel – heeft de schepen vroeger een keer onomwonden verklaard dat er geen geld beschikbaar was voor die werken. Terwijl iedereen weet dat het uitstel van de heraanleg te wijten is aan het feit dat den Damier maar bleef (en blijft) treuzelen met de plannen tot uitbreiding van het hotel en de aanleg van een parking.

Waarom die werken zolang zullen aanslepen is ook een raadsel. Streefdatum voor het einde van de werkzaamheden is november! Voor een straatje van al met al 300 meter lang. Ga dat maar eens vertellen in China. In onze zgn. zusterstad Wuxi.