Kostennota’s van de fracties zijn binnen

Per jaar en per raadslid krijgen de fracties in de gemeenteraad 153 euro. Fractieleiders moeten dan bewijzen wat ze met dat geld hebben gedaan. De uitgekeerde bedragen mogen namelijk niet verteerd aan om het even wat. Het geld mag uitsluitend dienen voor de politieke werking van de fracties.
De stadssecretaris heeft de ingediende onkostennota’s van 2010 bekeken en stelde geen oneigenlijk gebruik van de gelden vast. In 2009 kocht het Vlaams Belang tenminste nog 1 boek, nu heeft geen enkele fractie dit gedaan. Studiereizen of vormingsactiviteiten zijn er weerom niet geweest. Onze raadsleden kennen hun stiel!

De CD&V diende voor 2.995 euro rekeningen in. Met nog een bedrag van 180 euro dat sloeg op 2009. Krijgt 2.754 euro van ons. Veel postzegels en enveloppen gekocht, evenwel voor de Jong CD&V en seniorenwerking. Ook de uitreiking van de Klauwaertprijs werd in rekening gebracht. Drankverbruik voor de ACW-fractie. Fruitsla en plastic koffielepels als bijdrage voor de Vriendenkring van de politie. De voorzitter van de partij (niet van de fractie) kreeg zijn kosten voor internet en telefoon uitbetaald. 575 euro! Er was ook een ledenvergadering met enig drankverbruik in café “De Middenstand”.

De VLD pakte uit met 1.728 euro aan uitgaven. Ontving 1.377 euro. (Een vorige keer stortte de fractie geld terug wegens te weinig verantwoorde uitgaven.)
Deze fractie munt uit in drankverbruik. Met hun 9 leden hebben ze een keer 11 stella’s gedronken, 1 water, 7 coca’s, 16 glazen wijn, 6 duvels en nog 1 iets. Catering kostte 113 euro. Minder dan de drank. De fractie heeft een abonnement op het Brugs Handelsblad en de editie van de kust en van Roeselare.

De SP.a kreeg 1.224 euro, maar verantwoordde 1.421 euro aan uitgaven.
Het grootste deel daarvan (1.300 euro) ging naar niet nader bepaalde “spots”. De rest naar onkosten verbonden aan twee persconferenties. Uitgaven specifiek voor Groen zijn niet te bespeuren.

Het Vlaams Belang kreeg 918 euro en gaf voor 2 euro meer geld uit.
Veel geld voor papier en inktpatronen voor printers en pasfoto’s. Een abonnement op “De Standaard”. Eén keer de huur van een zaal in Museum 1302.

P.S., voor even.
Dat is allemaal klein bier in vergelijking met andere dingen. Maar zo begint dat.